Od 104 kontrolisana vozača 80 prekoračilo dozvoljenu brzinu

U cilju povećanja stanja bezbjednosti saobraćaja na području Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, 01.04.2017. godine, u vremenu od 12,00 do 18,00 časova, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na brzinu kretanja vozila. U toku šestočasovne akcije koja je navedenog dana sprovedena u naseljima i van naselja, kontrolisana su 104 vozača i vozila, a ukupno je izdato 80 prekršajnih naloga zbog prekoračenja brzine. 63 vozača sankcionisana su zbog prekoračenja dozvoljene brzine od 10 do 20 km na sat, 15 zbog prekoračenja brzine od 20 do 30 km na sat i dva vozača zbog prekoračenja brzine preko 30 km na sat.
Podsjećamo vozače da su prema Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH predviđene sljedeće novčane kazne:
– Vozač koji se vozilom na putu kreće brzinom koja je za više od 30 km na sat veća od dozvoljene brzine, kazniće se novčanom kaznom u iznosu od 400 do 1000 KM.
– Vozač koji se vozilom na putu kreće brzinom koja je za više od 20 km na sat do 30 km na sat veća od dozvoljene brzine, kazniće se novčanom kaznom od 100 do 300 KM.
– Vozač koji se vozilom na putu kreće brzinom koja je za više od 10 km na sat do 20 km na sat veća od dozvoljene brzine, kazniće se novčanom kaznom u iznosu od 50 KM.

CJB Istočno Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem pojačanih mjera po saobraćaju sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, podizanja bezbjednosti saobraćaja na veći nivo, te podizanja svijesti o potrebi opreza i poštovanja saobraćajnih pravila i propisa.

PORTPAROL
Danka Tešić

Komentariši