Nova tužba protiv Slavka Vučurevića

08.04.2017.

Pred trebinjskim Okružnim tužilaštvom naći će se nova tužba protiv bivšeg gradonačlnika Slavka Vučurevića. Ponovo je sporan slučaj “Bobar banke”, kojoj je kako, ga optužuje aktuelna vlast pribavio višemilionsku korist, nanoseći štetu budžetu.

Gradonačelnik Luka Petrović kaže da je zapanjen lošim stanjem u opštinskoj kasi.

“Izvršio kršenje planskog budžeta koji je izglasala gradska skupština, imao negativan revizorski izvještaj za 2014 godinu. Tu je niz prekršaja, ostavio je ogromne dubioze, nikada nije rješavao probleme, samo je nagomilivao, a to dokazuje i minus od šest miliona maraka koje će morati grad Trebinje da plati kroz kreditno zaduženje”, kaže Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja.

Slavka Vučurevića njegov nasljednik optužuje za zloupotrebu polažaja i protiv pravno zasnivanje radnog odnosa sa većim brojem lica. Sve je to upakovano u tužbu upućenu pravosuđu.

“To je čisti politički pristisak i revanšizam”, poručuje Slavko Vučurević. “Odgovornost za propast Bobar Banke nije na njemu, nego na drugima”, kaže Vučurević.

“Gospodin Petrović potvrđuje onu politiku svoga šefa, da za kriminal u RS ne može odgovarati kriminalac, nego odgovara narod i žrtve. U Trebinju za gubitak od pet miliiona u gradskoj upravi treba da odgovara Slavko i građani Trebinja, a ne lopovi koji su pokrali Bobar banku”, poručuje Slavko Vučurević, bivši gradonačelnik Trebinja.

“On je uvijek prebaciovao krivicu na druge, međutim ovoga puta će morati to sam da dokaže kao vrsan pravnik, mislim da je redovno završio redovno pravo, i to na sudovina RS i BIH”, odgovara Luka Pertrović.

I dok pljušte prozivke bivše i aktuelne vlasti o kojima će odlučivati pravosudni organi, jedno je sigurno, Grad Trebinje ulazi u novo kreditno zaduženje.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.