Rogatica: Mladen Mojević uskoro na liječenju u Francuskoj

22-godišnji Mladen Mojević i Rogatice koji već dvije godine boluje od teške bolesti bubrega, uskoro bi trebalo da otputuje na liječenje u Francusku. Na donatorskoj večeri privrednici iz ove opštine prikupili su još 16.000 maraka. Za transplataciju, koja će biti obavljena u Nici, bilo je potrebno prikupiti 80.000 maraka.Na doantorskoj večeri okupili su se privrednici Rogatice kako bi prikupili 12.000 maraka koja su nedostajala.

Humanost je pokazana u pravom svjetlu jer je prikupljeno 4.000 maraka više. Mladen tri puta sedmično odlazi na dijalizu u Foču.

Mladen je izrazio zahvalnost svim donatorima koji su pomogli.

Donatorsko veče organizovano je na inicijativu načelnika opšitne koji je pozvao sve privrednike kako bi pomogli njihovom sugrađaninu.Milorad Јagodić, načelnik opštine Rogatica, istakao je da je odziv donatora bio odličan i da su mnogi izrazili želju da pomognu Mladenu Mojeviću.

I Mladenovom starijem bratu takođe je transplantiran bubreg. U porodici Mojević zaposlen je samo otac, tako da će prikupljenim sredstvima biti moguće ostvariti Mladenov san da odlasci na dijalizu postanu prošlost.

Komentariši