256 vozača sankcionisano zbog prekoračenja brzine, a 50 zbog alkoholisanosti

12.04.2017.

U okviru republičke akcije pod nazivom „Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i kontrolu prisustva alkohola u organizmu“, koja je na području Policijske uprave Istočno Sarajevo sprovedena u periodu od 06.04. – 09.04.2017. godine, kontrolisana su ukupno 733 učesnika u saobraćaju.
Zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila sankcionisano je 256 vozača od kojih je 11 upravljalo brzinom koja je za više od 30 km na sat veća od dozvoljene brzine, dok je najveći broj vozača (210) sankcionisan zbog brzine koja je za više od 10 km na sat do 20 km na sat veća od dozvoljene brzine.
Tokom navedene akcije izvršeno je 286 alkotestiranja učesnika u saobraćaju od kojih je 48 sankcionisano zbog alkoholisanosti. U ovoj četverodnevnoj akciji tri vozača su lišena slobode (jedan zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola u količini od preko 1,5 g/kg alkohola u otrganizmu i dva vozača koja su odbila da se podvrgnu alkotestiranju).
Policijska uprava Istočno Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem pojačanih mjera po saobraćaju sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i podizanja bezbjednosti saobraćaja na veći nivo.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.