Umjesto cvijeća uzgajao konoplju

Senahid N. , od prije poznat policiji po prodaji droge, u saksijama držao sedam stabljika konoplje. Od Senahida N. iz Doboja pripadnici Policijske uprave Doboj oduzeli su drogu i vojnu municiju koju su pronašli pretresom kuće i pomoćnih prostorija koje on kao član domaćinstva koristi, te je protiv njega podnesen izvještaj zbog preprodaje i posjedovanja droge i posjedovanja oružja.

Iz policije navode da je prilikom pretresa pronađen novčanik u kome su bila tri smotuljka od alu-folije u kojim se nalazilo tri grama amfetamin spida, kao i plastična ampula unutar koje se nalazilo više sjemenki indijske konoplje, te dvije originalno upakovane tablete medicinske droge.

Oduzeto je i sedam stabljika indijske konoplje visine od 14 do 50 centimetara, kao i ostaci sasušene marihuane težine dva grama.

Izuzeti su i predmeti koji mogu poslužiti za konzumiranje droge – jedna pvc-vrećica i improvizovana cjevčica načinjena od papira sa ostacima amfetamin spida, okvir za automatsku pušku sa 30 metaka, jedan metak za vojnu pušku i dva patrona za lovačku pušku.

Aktivnosti su provedene uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, a na osnovu prikupljenih saznanja da on uzgaja indijsku konoplju i proizvodi drogu.

Senahid N. je dobojskoj policiji od prije poznat po uzgoju i preprodaji droge. Prije ovog hapšenja, protiv njega je policija podnijela izvještaj zbog uzgoja i trgovine drogom i prekršajnu prijavu zbog posjedovanja droge.

(Oslobodjenje)

Komentariši