Predrag želi da ponovo prohoda

24.04.2017.

Bezbrižno djetinjstvo Predraga Šarenca iz Bijeljine, 2015. godine prekinula je nesreća na Pantelinskom vašaru, kada se korpa ringišpila otkačila i polomila mu kičmu na tri mjesta. Dječak je tada ostao potpuno nepokretan, ali njegova bitka za ozdravljenje traje i danas.Šest mjeseci, Predrag je bio potpuno nepokretan, vezan za krevet i invalidska kolica. Izdržao je dvije operacije i nastavio da se bori da ponovo stane na svoje noge. Nakon dvogodišnje borbe, ljekari danas procjenjuju – Peđa može prohodati.

„Trebalo bih da idem u Banjaluku u Zavod `Zotović` da pokušam da ojačam mišiće. Poslije toga trebalo bih da idem na terapije u Igalo, a onda i u Hrvatsku“, kaže za BN televiziju ovaj hrabri dječak.

Njegova porodica učinila je sve da Predrag ponovo prohoda, a optimizam ih ni danas ne napušta.

„U avgustu će biti dvije godine kako se borimo. On je bio u kolicima osam mjeseci. Digli smo ga iz kolica pa je imao `hodalicu`. Poslije `hodalice` stao je na štake, što je baš veliki napredak. Trebalo je dosta truda i odricanja. Kada smo ga prethodni put vodili na Institut `Banjica` u Beogradu, ljekari nisu mogli da povjeruju da je toliko napredovao. Povreda je bila toliko teška da su mi ljekari u početku rekli – dao Bog da ikada prohoda“, priča za BN televiziju Predragov otac Nedeljko.

Da bi nastavio svoju borbu za izlečenje, Peđa mora na redovne terapije, koje su njegovi roditelji do sada često plaćali iz svog džepa, ali taj džep nije dovoljno „dubok“. Otac Nedeljko je nezaposlen, a od majčinih primanja trgovca nema dovoljno novca za liječenje i život?

„Ništa ne možeš završiti, ako nemaš nekih sredstava. Za bilo šta je potreban novac. Takva nam je država, takvo nam je okruženje. Međutim, hvala Bogu i svima oko mene koji su me podržali. Pokušaćemo da ga riješimo i tih štaka i da ide dalje normalnim životom, koliko je to moguće“, nada se otac Nedeljko.

Šesnaestogodišnji Predrag, tek zakoračio u mladalačko doba, vodi veliku bitku da ponovo stane na svoje noge. Nasuprot bunaru želja njegovih vršnjaka, Peđa danas ima samo jednu.

„Samo da mi je da prohodam. Da sve bude ponovo isto“, poručuje Predrag.

Peđa je do sada pokazao volju i hrabrost u borbi za ponovno ozdravljenje. Da bi pobijeda bila konačna, potrebna mu je i naša podrška.

Broj telefona za pomoć: +387 65/ 584-108 (Nedeljko Šarenac)

Broj žiro-računa: 5620038138801353
NLB Banka a.d. Filijala Bijeljina

Broj deviznog računa
IBAN: BA395620038138801644
SWIFT BIC: RAZBBA22
NLB Banka a.d. Banjaluka

Uplate vršiti na ime Nedeljko (Novo) Šarenac

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.