TRAGEDIJA NA RAFTINGU

FOČA – Miloradu Simiću (36) iz Beograda, koji je poginuo na raftingu rekom Tarom kod Foče u Bosni i Hercegovini, pukla je srčana arterija, usled čega su mu se pluća napunila krvlju, saznaje Kurir!

Obdukcijom je utvrđeno da se Simić nije udavio u nesreći koja se dogodila 30. aprila.
– Smrt je nastupila zbog pucanja srčane arterije, a ne usled davljenja. Ova arterija mogla je da pukne usled šoka, kada je mladić upao u vodu ili usled udarca u neki čvrst predmet. Policija i tužilaštvo rade na rasvetljavanju svih okolnosti tragedije, a na osnovu do sada prikupljenih podataka, smrt raftera iz Beograda najverovatnije će biti kvalifikovana kao nesrećan slučaj – kaže naš izvor upućen u ovaj nesrećni slučaj.

Podsetimo, Milorad Simić nastradao je u nedelju, oko 17 sati, kada je čamac u kome se nalazio udario u stenu.

Nizak vodostaj

– Nakon što je rafting čamac, na kome je bilo osam osoba, udario u stenu, pukla mu je komora, zbog čega se čamac prevrnuo. Svi rafteri iz čamca upali su u Taru, čija je temperatura bila oko osam stepeni. Tu su bili i drugi čamci, a vodiči i ljudi iz tih plovila odmah su priskočili u pomoć i počeli da vade ljude iz vode. Nažalost, Miloradu nisu mogli da pomognu – kaže jedan očevidac tragedije.

On dodaje da je Milorad bio na splavarenju u organizaciji rafting kluba „Tarasport“.
– Već 10-15 godina dolazi na splavarenje Tarom. Ova tura bila je duga oko 20 kilometara, sa dvadesetak brzaka. To je, inače, najuzbudljivija tura i važi za ekstremniju. Međutim, ove godine je vodostaj bio toliko nizak da je ova vožnja spadala u laganije – objašnjava naš sagovornik.

Čamci atestirani

Igor Papović, vlasnik agencije „Tarasport“ kaže za Kurir da je Milorada Simića lično poznavao.
– Milorad je bio moj prijatelj. Veoma mi je žao što se ovo desilo. Svi čamci, kao i ostala oprema, atestirani su i uredno registrovani. Instruktori su stručnjaci, licencirani i dobro obučeni, redovno imaju treninge. Milorad je bio iskusan rafter, minimum 2-3 puta godišnje spuštao se niz kanjon Tare – rekao je Papović.

Simić bio svestran
BAVIO SE I LATINOAMERIČKIM PLESOM

Telo Simića danas bi trebalo da bude prebačeno za Beograd.
– Procedura se odužila zbog praznika i papirologije. On ima dva brata, koji bi trebalo da preuzmu njegove posmrtne ostatke. Inače, Milorad se, pored raftingom, bavio i latinoameričkim plesom i učestvovao je na brojnim takmičenjima. Bio je vredan, radan i život je bio pred njim – rekao je jedan Simićev prijatelj.

MARIJA IVANOV

Komentariši