Dva stravična zločina, jedan ubio rođaka, drugi ženu i sebe

07.05.2017.

STOČNO NOVO SARAJEVO, BIJELJINA – Pedesetdevetogodišnji M.T. u nedjelju je u mjestu Petrovići, opština Istočno Novo Sarajevo, iz puške usmrtio rođaka S.T.

Gotovo istovremeno, istog dana oko 10 časova, otkriven je i stravičan slučaj u bijeljinskom naselju Mala Obarska, gdje su pronađeni mrtvi supružnici, s tim što se vjeruje da je muž nožem ubio suprugu, a onda se objesio.

Policija iz Istočnog Sarajeva uhapsila je M.T., a kako je potvrdila Danka Tešić, portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo, ubistvo je policiji prijavljeno u nedjelju iza 10 sati.

Tešićeva je dodala da se zasad ne zna motiv, dodajući da je osumnjičeni na ispitivanje priveden u Policijsku stanicu u Istočnom Novom Sarajevu. I policajci i tužilac izašli su na uviđaj.

Uviđaj je, u prisustvu tužioca, obavljen i u Maloj Obarskoj, gdje je žena pronađena mrtva, oblivena krvlju, u kući, a tijelo njenog supruga, za kojeg se sumnja da ju je ubio, nađeno je obješeno u dvorištu. Radi se o supružnicima Elezu (70) i Satki (63) Bišanović iz Bijeljine.

“Na licu mjesta zatekli smo tijelo obješeno o drvo duda u dvorištu kuće, a zatim smo utvrdili da je to Elez Bišanović. U kući Bišanovića zatekli smo i tijelo Satke Bišanović. Tijelo je zatečeno u veoma lošem stanju, obliveno krvlju pretežno u predjelu glave i vrata. Tragovi krvi su bili po okolnim zidovima i stvarima. Našli smo i nož kojim je najvjerovatnije žena ubijena, ubodom sa desne strane vrata”, kazao je tužilac Aleksandar Radan.

Kako je dodao, na tijelu muškarca nema nikakvih povreda, osim tragova karakterističnih za vješanje, a po rukama i tijelu pronađeni su tragovi krvi.

“Sa velikom vjerovatnoćom pretpostavljamo da su to tragovi krvi njegove supruge i da je on ubio suprugu, a zatim se objesio. Nijedan trag ne ukazuje na prisustvo trećeg lica u ovom događaju”, kazao je Radan za lokalne medije.

Iz Policijske uprave Bijeljina rekli su da im je ovaj slučaj prijavljen u nedjelju oko 10.20, a u prijavi je navedeno da se muškarac ubio u dvorištu kuće. Kada su policajci otišli na mjesto događaja, utvrdili su krvavu tragediju.

Naime, Aleksandra Simojlović, portparol PU Bijeljina, saopštila je da je utvrđeno da je starac najvjerovatnije ubio suprugu kuhinjskom nožem, a zatim se objesio.

Potvrdila je da je tužilac naredio obdukciju oba tijela.

“Policajci su izuzeli predmete i tragove sa lica mjesta i oni će biti poslati na vještačenje”, naglasila je Simojlovićeva.

Elez i Satka Bišanović imaju dvije kćerke i dva sina, koji žive u Bijeljini. Tužilac je izjavio da raspolaže informacijom da su supružnici bili u lošim bračnim odnosima i da su imali nesuglasica.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.