DVE TRAGEDIJE NA PUTU ZA ISTI MOTO-SKUP

Devojčica (7) iz Novog Goražda je poginula, a njena petogodišnja sestra i dvogodišnji brat su povređeni prekjuče kada ih je na trotoaru udario motocikl kojim je upravljao Čačanin V. Ć. (27), vozeći na moto-skup u Trebinju. Na putu na isti moto-skup, dva sata kasnije, na Zlatiboru je poginuo motociklista M. Ž. (39) iz Beograda, a njegov drug iz kolone J. J. (30) teško je povređen.Niz tragedija prekjuče je obeležio put nesreće kojim su krenuli motociklisti iz svih krajeva Srbije na moto-skup u Trebinju. Za dva sata, kako je “Blic” juče pisao, dogodile su se dve stravične nesreće.

U prvoj, koja se oko 12.30 sati desila u Goraždu, Čačanin V. Ć. naleteo je motorom na majku sa troje dece. Majka je s mališanima hodala trotoarom na putu ka školi, samo 50 metara od kuće!

Kako saznajemo, vozeći “suzuki”, V. Ć. (27) izgubio je kontrolu u desnoj krivini, izvrnuo se i klizeći prešao preko leve kolovozne trake, proleteo na trotoar i zemljano proširenje kojim su se kretala deca i njihova majka. Sedmogodišnja N. T. je od siline udarca preminula na licu mesta. Njeni mlađi brat T. T. (5) i sestra M. T. su tom prilikom povređeni i nalaze se na lečenju.

Od meštana Novog Goražda saznajemo da je devojčica u teškom stanju i da je operisana.

Sedmogodišnjakinja je juče sahranjena na lokalnom groblju, a u opštini Novo Goražde juče je bio proglašen dan žalosti.

V. Ć. nije povređen, jer je na sebi imao opremu za vožnju motora i saslušan je juče u Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

– Osnovnom sudu u Višegradu podnesen je predlog za određivanje pritvora protiv V. Ć., državljanina Srbije, zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja – potvrđeno je u OJT Istočno Sarajevo.Inače, V. Ć. je član čačanskog moto-kluba “Spartanci” i važi za odličnog vozača koji nikada nije bio sklon bahatoj i prebrzoj vožnji. Učestvovao je i pobeđivao na brojnim moto-kros takmičenjima.

On je u grupi od pet-šest motociklista krenuo na moto-skup u Trebinju.

– Malo sam kasnio za grupom, a kada sam stigao, zatekao sam drugare koji skidaju kacige i trče ka meni. Video sam da se dogodila nesreća. V. je jedno dete uzeo u naručje, zaustavio auto i odveo ga u bolnicu. To dete je spaseno – rekao je za “Blic” jedan od bajkera koji su bili u društvu V. Ć.Motociklisti sa kojima smo razgovarali kažu da je na ovoj deonici kolovoz bio klizav i da je jedan od vozača jedva izbegao pad.

– Rekao je da je put bio posut rizlom i da nije mogao da iskontroliše motor u krivini. On je van sebe, mnogo mu je teško što je vinovnik ovakve tragedije, pogotovo što je veoma vezan za decu, budući da radi u dečjoj igraonici – rekao nam je njegov prijatelj.

Mladićev otac prisustvovao je sahrani devojčice nastradale u Goraždu.

Sleteli s motora na Zlatiboru

Kako je u četvrtak na Zlatiboru, u koloni motociklista koja je putovala na moto-skup u Trebinje došlo do tragedije u kojoj je stradao M. Ž. (39) iz Beograda, a J. J. (30) iz Uba teško povređen, i juče je ostalo nepoznato.

Nekoliko stotina metara na pravom usponu ispred prevoja Borova glava, gotovo u istom trenutku sa svojih dvotočkaša spali su i Beograđanin i Ubljanin, koji su vozili na začelju kolone u kojoj je bilo desetak motociklista. M. Ž. je preminuo na licu mesta, dok je J. J. sa teškim povredama, posle ukazane prve pomoći u Domu zdravlja u Čajetini, prevezen u Opštu bolnicu Užice, gde mu je hitno odstranjen bubreg. Ubljanin je prilikom pada zadobio i prelom šake. Niko od drugih motociklista ne zna šta se desilo.

Zasada se sumnja na tri moguća uzroka nesreće. Prema jednom, M. Ž. i J. J. su vozili paralelno i bili su suviše blizu jedan drugom, pa je došlo do kontakta dva motora. Druga mogućnost je da je došlo do sudara prilikom preticanja, a treća da je neko od njih dvojice pao sa motocikla, a da ga je ovaj drugi, ne mogavši u brzini da obuzda motocikl, naleteo na njega, pregazio ga, a potom pao na asfalt. Tužilaštvo u Užicu naložilo je obdukciju tela stradalog i zatražilo veštačenje nesreće.

Komentariši