Humanost na djelu – Sagradimo kuću porodici Pavlović

12.06.2017.

Željka Pavlović i njene tri djevojčice u martu ove godine ostale su bez hranitelja, supruga i oca Đorđa.U trošnoj kući u selu Vrhprača, podno Јahorine, od škole udaljenoj 15-tak kilometara preživljavaju od 105 maraka dječijeg doplatka. Opštinska organizacija Crvenog krsta Pale i Kulturno sportski centar pokrenuli su niz humanitarnih aktivnosti. Sugrađane pozivaju sutra, na humanitarni koncert, a privrednike za pomoć da se Pavlovićima sagradi kuća.

Iznenadna i prerana smrt supruga i oca Đorđa, koji je porodicu prehranjivao radeći u šumi sa volovskim zapregama, ostavila je Željku, i njene djevojčice uplašene, daleko od civilizacije, u kući koja teško može odoljeti još jednom jahorinskom snijegu. Za raskošan život ne znaju, ali ni pomoć nikada ni od koga tražili nisu. Željka se teška srca odlučila da pokuca na vrata Crvenog krsta.

– Molim sve dobre ljude da mi pomognu, da vide kakva je moja situacija. Imam samo što se pomoći tiče dječiji dodatak od 105 maraka, a muž nije imao staža djeca nemaju pravo ni na penziju, priča majka Željka.Najstarija Ana koja pohađa 8. razred, bila je odsutna. Ona i njene sestrice, Dragana i Tijana, svako jutro oko 5 časova zapute se ka školi, udaljenoj 15-tak kilometara. Mada je nastava tek od 8, jedini prevoz je radnički autobus.

Željki Pavlović i njenim djevojčicama možemo pomoći. Pridružimo se akciji OO CK Pale.

– Udružili smo se da pokrenemo akciju, pozivamo sve, privatne subjekte prije svih da pokušamo dok traje građevinska sezona da napravimo bar prizemlje, jer jednostavno zimu ne može dočekati u trošnoj kući. Moramo izbjeći katastrofu. Јer se može desiti da dođe do obrušavanja, a onda je kasno za sve drugo, poručila je Јelena Petrović, sekretar OO Crveni krst Pale.

Željka posjeduje plac, na roditeljskom imanju, udaljenom nekoliko kilometara od Pala, a san da na njemu sagrade skroman dom, prekinula je muževljeva smrt. Sada joj je taj san noćna mora, jer svjesna je da ne smije sa djecom zazimiti daleko od ljekara, škole, civilizacije. Sada je i naša humanost na djelu!

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.