Trebinje: Pronađeno oružje i vojna oprema

Specijalno tužilaštvo Srpske obustavilo je istragu u slučaju krađe dizel goriva iz rudnika i Termoelektrane Gacko i slučaj vratilo Okružnom tužilaštvu, potvrđeno je iz Policijske uprave Trebinje.Iz ove uprave saopštili su da su oduzeli oružje, municiju, opojne droge i druge predmeta koji potiču iz petnaest teških krađa.

Otac i sin iz trebinjskog sela Veličevo osumnjičeni su da su ih pribavili na nezakonit način.
Oduzet je arsenal oružja – dvije poluautomatske, jedna automatska, jedna M48 i jedna vazdušna puška, municija i eksplozivne materije.Policija je od razbojnika oduzela i ukradene aparate za domaćinstvo, poljoprivredne priključke, električne uređajnj i radne mašine, odjevne i druge predmete.

Otkriveno je i oduzeto i oko šest kilograma marihuane.

– Sve su ovo predmeti iz petnaest krivičnih djela krađe, za koje postoje dokazi i biće podneseni izvještaji, kaže Žarko Laketa, načelnik PU Trebinje.Nezvanično, riječ je o ocu i sinu Anđelku i Darku Amanoviću, koji su, poslije kriminalističke obrade, pušteni. Dio ukradenih stvari pronađen je i u selu Žakovo, kod jednog lica. Opsežne pripreme, iako je bilo istupa da policija ništa ne čini, rekao je Laketa, trajale su od kraja marta.

Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da je Specijalno tužilaštvo Republike Srpske obustavilo istragu protiv šezdeset četiri lica, iz akcije “dizel”, zbog krađe goriva u RiTE Gacko. Specijalno tužilaštvo proglasilo se nenadležnim, a predmet je vraćen Okružnom tužilaštvu Trebinje.

S obzirom da nastupa turistička sezona, iz Policijske uprave upozorili su vlasnike ugostiteljskih objekata da se pridržavaju zakonskih propisa. U kontrolu saobraćaja, bez zaustavljanja, uskoro će biti vraćen uređaj za praćenje brzine vozila u saobraćaju.

Komentariši