Stanje bezbjednosti na području PU Foča za mjesec maj dobro

14.06.2017.

U Policijskoj upravi Foča, 14.05.2017. godine, održana je redovna konferencija za novinare na kojoj su prezentovani rezultati rada za mjesec maj 2017. godine, kojoj su prisustvovali načelnik Policijske uprave Velimir Kostović i načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Foča Zoran Vuković.
Uvodnim izlaganjem prisutnima se obratio načelnik Kostović koji je istakao da je stanje bezbjednosti na području koje pokriva Policijska uprava Foča dobro. U izvještajnom periodu nije bilo izvršenih krivičnih djela koje bi izazvali veće uznemirenje javnosti.
Načelnik Kostović je istakao da je u maju 2017. godine na području Policijske uprave Foča izvršeno 29 krivičnih djela od čega je najviše iz oblasti opšteg kriminaliteta 73%, iz oblasti Ugrožavanja javnog saobraćaja 20 % i 7% na krivična djela po Zakon BiH, a radi se o djelima Krijumčarenje ljudi.
Ukupna rasvetljenost krivičnih djela iznosi 96 %. Iz oblasti opšteg kriminaliteta ukupno je riješeno 19 krivičnih djela, a koeficijent rasvetljenosti po nepoznatom izvršiocu je 88,88 % .
U posmatranom periodu prijavljeno je 8 krivičnih djela protiv imovine, od kojih je najznačajnije pomenuti krivično djelo Razbojništvo, koje je proaktivnim radom policije odmah rješeno hvatanjem izvršioca na licu mjesta (svež čin). Takođe je istakao da se nastavlja rad po akciji kodnog naziva „Dojave“ te da će policijski službenici PU Foča u saradnji sa Upravom kriminalističke policije preduzeti sve mjere i radnje na kompletiranju predmeta te prosleđivanja istih nadelžnom Tužilaštvu.
Načelnik Odjeljenja policije, Zoran Vuković je istakao da je u izvještajnom periodu evidentirano ukupno 18 (u 2016 god. 18) narušavanja javnog reda i mira, od čega 27 prekršaja (u 2016. god. 25) koji su sankcionisani izdavanjem 14 prekršajna naloga, dok je podnošeno 6 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo.
U posmatranom periodu 2017. godine evidentirane su 24 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice smrtno stradalo. Zahvaljujući konstantnim aktivnostima policijskih službenika iz saobraćaja su isključen 51 vozač, od toga su 42 vozača isključena zbog vožnje pod uticajem alkohola.
Načelnik je naveo da je u posmatranom periodu izvršeno više obezbjeđenja koji su bili visokog rizika, javnih skupova- sportskih priredbi i drugih javnih manifestacija kulturnog i vjerskog karaktera, te da su sva izvršena obezbjeđenja protekla u najboljem redu.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.