Majka devojčice iz Istočnog Sarajeva: Moju ćerku je njen vršnjak udario prvi

15.06.2017.

Moju četrnaestogodišnju ćerku je njen vršnjak prvi udario, a kada je moj muž kasnije otišao da ga upozori, bio je veoma bezobrazan, rekla je juče Sanja Tolo, majka devojčice iz Istočnog Sarajeva.Naime, nakon optužbi Nataše Šilj da su petorica odraslih muškaraca u Istočnom Sarajevu istukla njenog sina, optužbe stižu i sa druge strane.

Majka devojčice koja je imala konflikt sa pretučenim dečakom tvrdi da je taj dečak prvi udario njenu ćerku, vređao je i pretio.

– Istina je da su se deca 9. maja sastala i otišla proslaviti kraj školske godine. Tom prilikom prskali su se vodom i pokvasili Aleksandrov zvučnik, nakon čega je on napao moju ćerku i počeo verbalno da je vređa i preti joj. Nakon što ga je zamolila da prestane i ostavi je na miru, usledilo je gurkanje. Tada je Aleksandar snažno uhvatio za ruku i udario nogom – kaže Sanja Tolo.

Sve ovo je, kako tvrdi, propraćeno vređanjem i komentarima neprimerenim za jednog dečaka kao i određenim ružnim seksualnim aluzijama.

– O svemu navednom postoji medicinski nalaz i mišljenje psihijatra. Takođe, sve smo prijavili PU Istočno Novo Sarajevo. Moja ćerka se nakon toga vidno uznemirena vratila kući i ispričala šta se desilo – priča ova majka.

Nakon toga njen suprug je, kaže, odlučio da potraži dečaka, ali s namerom da s njim razgovara i da ga upozori i nije okupljao ljude da idu s njim da tuku maloletnika, nego je sreo par prijatelja kada je naišao Aleksandar.

– Dečak je prilikom susreta bio jako drzak, bezobrazan i nasilnički nastrojen. Takvo neočekivano ponašanje je izazvalo revolt kod mog supruga, nakon čega mu je udario šamar i odgurnuo ga. Niko od navedenih suprugovih prijatelja nije na bilo koji način imao nikakav fizički kontakt – kaže Tolo, pišu Nezavisne.

Ona smatra da dečaku nisu mogle biti nanesene teške telesne povrede.

– Dan nakon događaja dečak je bio u igraonici i vršnjacima se hvalio kako će se pretvarati da ima teške traume i tražiti novčanu odštetu – tvrdi Sanja Tolo.

Međutim, Nataša Šilj, majka dečaka, kaže da druga strana sad njenog sina pokušava da prikaže kao problematičnog.

– Nemam neki poseban komentar. Oni se se sada brane i verujem da bi to i drugi radili. Sve ostalo ćemo završiti preko suda. Skidali su gaće mome detetu, tukli ga i sada ispade da je on monstrum i siledžija, sram ih bilo. Ja sam u strahu od daljih događaja – kazala je Šiljeva.

– Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo rekli su da su zaprimili dve prijave, jednu od jedne porodice, drugu od druge.- Istraga je u toku, trenutno se sakupljaju dokazi, saslušavaju se lica, takođe tužilac je obavešten o svemu i o tome kako će se kvalifikovati delo izjasniće se u narednim danima – rekli su iz PU Istočno Sarajevo. Kao jedna od standardnih mera koja će biti sprovedena je i saslušanje devojčice i dečaka.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.