TUGA DO NEBA “Cela porodica poginule devojke u bolnici, nema ko da primi saučešće na njenoj sahrani”

Užičanka Stoja Vidaković (34), koja je u subotu uveče poginula u kanjonu Rzava u Dobrunu, u udesu u kome su teško povređeni njeni roditelji i sestra, biće sahranjena danas.Juče je ostalo nepoznato ko će je od njenih najmilijih ispratiti na večni počinak.

Ostale su nepoznate okolnosti pod kojima je automobil, kojim su Vidakovići putujući u Štrpce na sahranu Stojinog strica, sleteo s puta i niz liticu se survao u reku.

Od posledica udesa teške povrede zadobili su njena sestra Ivana, otac Đorđe i majka Stanica. Svi oni su do juče bili u bolnici – Ivana u Beogradu, roditelji na intenzivnoj nezi u Užicu.

Stojina sestra je zbrinuta usled povrede kičmenih pršljenova, i prema poslednjim informacijama nije životno ugrožena i moći će da hoda.

Otac je doživeo prelom butine i grudne kosti, a majci, koji je iz bolnice u Foči preksinoć prevezezena u Užice, polomljeni su nos i vilica.

– Svi su u bolnici, ne znam ko će stati kraj Stojinog odr da primi saučešće. Tuga je do neba, ako je nebo uopšte granica. Divna porodica, zlatna deca. Molimo se Bogu da Ivana pregrmi teške povrede – ispričala nam je juče komšinica porodice Vidaković u užičkom naselju Turica.Na kobni put u Republiku Srpsku Vidakovići su u subotu uveče krenuli pošto im je javljeno da je u Štrpcima, odakle je Đorđe rodom, preminuo njegov brat.

– Stoja je bila taj dan u Užicu i nije spominjala da treba da ide u Štrpce. Pretpostavljamo da je preveče familija javila da je njen stric preminuo, pa su Vidakovići odmah krenuli kod rodbine – kaže njena drugarica.

Nesrećna devojka bila je živa kada je izvučena iz kanjona, zajedno sa majkom prevezena u Foču, ali je nedugo zatim podlegla povredama. Njeno telo potom je poslato na obdukciju u Sarajevo.

Uzroci stravične nesreće i dalje se istražuju.

U Dobrunu u saobraćajnoj nezgodi smrtno stradala tridesetogodišnjakinja

Komentariši