Rasvetljeno 5 krivčnih djela ”Teške krađe”na području Višegrada i Rudog

22.06.2017.

Policijski službenici Policijske uprave Foča su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a F BiH Bosansko- podrinjskog kantona Goražde rasvijetlili pet krivičnih djela ”Teške krađe” koje su izvršene u prethodnom periodu na području Policijske stanice Višegrad i Policijske stanice Rudo.
Na osnovu razmjene operativnih saznanja i dobre međuentitetske saradnje sa policijskim službenicima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde došlo se do saznanja da je izvršilac pet krivičnih djela ”Teške krađe” lice B.H. iz Visokog. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je pomenuto lice, u vremenu izvršenja navedenih krivičnih djela od mjeseca marta do maja tekuće godine, boravilo na području opština Višegrad i Rudo, te je isti priznao da je izvršio provalu u samostalne trgovinske radnje i u prostorije Medžilisa islamske zajednice Rudo. Materijalna šteta pričinjena izvršenjem pomenutih krivičnih djela je preko 12.000,00 KM.
Nakon dokumentovanja predmeta, protiv lica B.H. Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu biće dostavljene Dopune izvještaja o počinjenom krivičnom djelu ”Teška krađa” .

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.