Policija istražuje prijetnje smrću članovima DNS-a i načelniku opštine Pale

23.06.2017.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović i članovi Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza, juče su putem telefona dobili prijeteće poruke. I načelnik i članovi DNS-a ubijeđeni da su poruke, u kojima se njima i članovima porodice prijeti smrću, politički motivisane.Unazad šest mjeseci članovi paljanskog DNS-a dobijaju prijeteće poruke. U svakoj se izričito zahtijeva njihovo povlačenje iz politike. U suprotnom, ucjenjivači najavljuju ubistva članova porodice. Isto se ponovilo i juče.

“Iz teksta poruke se vidi da je ona politički motivisana jer ko može da traži da se povučeš iz politike nego oni koji su protiv politike DNS-a na Palama”, istakao je Dejan Kojić, potpredsjednik OO DNS Pale.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović i članovi Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza, juče su putem telefona dobili prijeteće poruke. I načelnik i članovi DNS-a ubijeđeni da su poruke, u kojima se njima i članovima porodice prijeti smrću, politički motivisane.

Tri minute nakon poruke koju je primio Kojić, prijeteći sadržaj stiže i na mobitel načelnika opštine Pale. Treća po redu poruka od one najozbiljnije koju je primio 2. juna.

“U toj poruci se pisalo da ćemo ja i članovi moje porodice biti ubijen kao Risto Јugović i to čak s određenim rokom, koji na svu sreću ističe ovih dana”, rekao je Јugović.Prije deceniju i po slične poruke s političkom pozadinom upućivane su i Risti Јugoviću, koji je ubijen pred porodičnim domom u Palama. Uz ubistva Srđana Kneževića i Željka Markovića, spada među najgnusnija djela počinjena na prostoru sarajevsko – romanijske regije. Poručiocie i izvršioce ovih zločina i dalje su bez kazne. I načelnik i čelnici paljanskog DNS-a pozivaju policiju da bude efikasna.

Kojić ističe da je sramota da neko šest mjeseci konstantno dobija poruke kako će mu pobiti porodicu, a niko niko na to ne reaguje.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo potvrđeno je da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, pod čijim nadzorom se sprovodi istraga.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.