Višegrad – „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“

23.06.2017.

Policijski službenici, Policijske stanice Višegrad, 23.06.2017. godine, su na osnovu operativnih saznanja, organizovali i realizovali operativno taktičke mjere opservacija i zasjeda i u selu Čengići, opština Višegrad, pronašli i lišili slobode, O.A. (1985) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.
U okviru nastavka aktivnosti po akciji kodnog naziva „Plantaža 2017“, policijski službenici Poliicijske stanice Višegrad su prilikom opservacije i zasjede u selu Čengići primjetili lice O.A. kako zaliva i okopava stabiljke gdje su isti intervenisali te pomenuto lice lišili slobode. Na mjestu zasada pronađene su stabljike koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, 36 komada, koje će biti premet vještačenja.
O svemu je obavješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Srajevo koji je naložio da se pronađene stabiljke privremeno oduzmu i preduzmu sve mjere i radnje na dokazivanju krivičnog djela. U toku je uviđaj na licu mjesta, kao i kriminalistička obrada lica, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta, u redovnoj proceduri, protiv istog će biti dostavljen izvještaj za krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.