Zaštitimo imovinu u sezoni godišnjih odmora

06.07.2017.

Policijska uprava Foča apeluje na građane da u vrijeme godišnjih odmora, preduzmu određene mjere kako bi zaštitili svoju imovinu.
S obzirom da su ljetni mjeseci već nastupili, vrijeme kada većina građana odlazi iz svojih domova radi korištenja godišnjeg odmora, i kada se stvaraju uslovi za vršenje provala u stanove, želimo da skrenemo pažnju da svako od vas, na određen način može da učestvuje u sprečavanju takvih aktivnosti kriminogenih lica.
Ukoliko putujete na godišnji odmor ili u dane vikenda obavjestite svoje komšije(rođake) o tome kako bi obratili više pažnje na vašu imovinu. Ne spuštajte roletne do kraja i ne ostavljajte prozore i balkonska vrata otvorene, osigurajte dodatno brave ukoliko ste u mogućnosti, a ključeve stana, garaža i drugih objekata ne ostavljajte ispod otirača, u saksijama, obući i slično. Takođe, savjetujemo da novac i nakit povjerite banci ili bližoj rodbini na čuvanje.
Apelujemo posebeno na građane da ne ostavljaju poruke (statuse) i fotografije na društvenim mrežama i drugim javnim mjestima o svom odsustvu i lokacijama.
Poštovani građani, ovo su samo neki od savjeta kojih bi se trebali pridržavati jer sprečavanje vršenja krivičnih djela je odgovornost svih i zato uočavajte kretanje sumnjivih nepoznatih lica i vozila u blizini vašeg stana, kuće i parking prostora, i u slučaju da vam je nešto sumnjivo, odmah obavjestite policiju pozivom na besplatan broj 122, koji može biti i anoniman.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.