Jubilarni Limski biatlon od 27. do 29 jula.

Desti Limski biatlon, Priboj Priboj-Rudo-Setihovo, biće održan iduće nedelje od 27. do 29 jula..

Ova popularna manifestacija, u organizaciji Turističke organizacije Priboj i Javne ustanove za sport i turizam iz Rudog, finansirana je, do ove godine, u okviru prekogranične saradnje Srbije i BiH kroz program Drina-Tara. Biatlon, koji podrazumeva dve sportske discipline, rafting i biciklizam, i ove godine prati muzička manifestacija Lim fest.

U okviru Lim festa ove godine, za centralno veče festivala 28. jula 2017, u Priboju nastupiće „JU grupa“.

Start regate koja će se voziti od Priboja do Setihova u dužini 33 kilometra, je 29 jula u 11 časova . Bilo je nagovešataja da će se , zbog početka gradnje brane ispod Rudog, na najatraktivnijem buku „Valine“, rafting staza skratiti , ali se to nije desilo.
– Od gradnje brane, koja je bila u najavi, za sada nema ništa, tako da će se ići ustaljenom maršrutom sa pauzom ispod Rudog gde će biti pripremljen pasulj za učesnike Limskog biatona , kaže Vladimir Radović direktor Turistike.

Staša Penezić iz Turističke organizacije Priboj kaže da od ove godine Biatlon više nije vezan za termine programa prkogranične saradnje, preko koga je ranije finansiran, pa je održavanje pomereno dve nedelje ranije, na sugestije građana, kako bi što više onih koji su na privremenom rradu u inostranim zemljama moglo da učestvuje.

Ova manifestacija, koja svake godine okuplja između 500 i 1000 učesnika iz Srbije, BiH , Crne Gore i ostalih zemalja regiona, ima i turistički karakter. Rafting spust je ove godine još bezbedniji jer je obezbeđena sva potrebna oprema, pa se nezgode i povrede, i ako je ovo ekstremni sport , ne očekuju . Ove godine će obezbeđivanje raftinga preuzeti pribojski rafting klub „Jastreb“ .Cena zakupa rafting čamca za 9 osoba se nije menjala, tako da će i ove godine biti deset hiljada dinara a učesnici, koji su obavezni da sa sobom ponesu lične karte ili pasoše, se mogu prijaviti do 28. jula

Izvor: „Danas“ Autor: S.Bjelić

Komentariši