NEBOJŠA GLOGOVAC – Napuštam Srbiju, vraćam se u Trebinje!

Planiram da se vratim u Trebinje, odakle sam krenuo, rekao je glumac u svom rodnom gradu, na snimanju serije „Nemanjići“

Nebojša Glogovac je pre odlaska u Pulu, gde je dobio Zlatnu arenu, snimao u rodnoj Hercegovini, odnosno Trebinju, svoje scene u seriji „Nemanjići“.

Glumac tumači lik Vukana, koji je ostao bez krune i krenuo rat protiv svog brata Stefana Prvovenčanog.

Malo znamo o Vukanu

– Svoj na svome, najzad. Privremeno sam u Trebinju, a nadam se da će uskoro biti i na malo duže. Planiram da se vratim i da dođem odakle sam krenuo – rekao je Nebojša novinarima.

Iz nove serije koju ćemo gledati na RTS saznaćemo i nešto što nismo učili na časovima istorije, a možda najmračniji lik tumači baš Glogovac.

– Vukanova uloga i istorijski značaj nisu dovoljno proučeni. On je očekivao i nadao se da će biti kralj, ali njegov otac odlučuje da vladar treba da bude više sklon diplomatiji, a ne neki siledžija, što je za njega bilo veliko razočaranje. Ljudima ćemo predočiti deo istorije koji nije baš poznat – kazao je glumac. Ima dublera Milana

Mladog princa Vukana tumači Milan Marić, član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koji je takođe rodom iz Trebinja.

– Moju ulogu nastavlja Glogovac. Njemu je mnogo teže jer ulazi u seriju kad se saznaje da neće dobiti presto. Ovo snimanje je meni odmor. Pogledajte ovo sunce – kroz osmeh je izgovorio Marić.

Trebinje će u seriji glumiti Zetu, a jedna od lokacija je i čuveni manastir Zavala. Glogovca ovog leta očekuje i snimanje nove sezone serije „Ubice mog oca“. Najbolji odlaze

PALE BANDOVIĆ I DRAGOJEVIĆ

Odlazak iz Srbije najavile su i mnoge Glogovčeve kolege. Reditelj Srđan Dragojević verovatno će život nastaviti u Kanadi, dok se Ljubomiru Bandoviću kao glumačko tržište otvorila Švedska, Norveška ili Danska. Zbog problema a kreditima u švajcarskim francima o napuštanju zavičaja razmišljao je i Nebojša Dugalić.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Nebojša Mandić, Dimitrije Ostojić, Damir Dervišagić, Zorana Jevtić

Komentariši