POTRESNE REČI MAJKE MALE ANĐELINE (3) Ubici mog anđela želim smrtnu kaznu!

03.08.2017.

Apelacioni sud u Nišu odbacio je kao neosnovanu žalbu odbrane Vladice Rajkovića (29) iz zaječarskog sela Vratarnica i potvrdio presudu Višeg suda u Zaječaru kojom je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.Tužilaštvo je Vladicu Rajkovića (28) iz sela Vratarnica teretilo za tri krivična dela, i to teško ubistvo i silovanje Anđeline Stefanović (3), kao i za ubistvo Dragane Stanković (47).

Majka ubijene male Anđeline kaže da je jedina adekvatna kazna za ovakav zločin smrtna presuda.

– Jedina adekvatna kazna za smrt moje Anđele je smrtna kazna. Oči bih mu iskopala da mogu! Pokušala sam jednom da mu se približim, ali ga zatvorski čuvari štite. Posle svakog susreta na sudu ponovo preživljavam sve muke i plačem zbog zla koje je naneo mom detetu. Ova kazna od 40 godina znači da ipak jednog dana može da izađe iz zatvora i ponovo ubije neko dete ili ženu – kaže očajna Danijela.

Ona se osvrnula i na Rajkovićvu žalbu Apelacionom sudu da se poništi prvostepena presuda i da mu se sudi ponovo.

– Rekla sam vam prošle nedelje da mu to neće proći i, kao što vidite, nije. Neka odgovara za ono što je učinio – kratko je rekla Danijela.

Odbrana je nedavno od Apelacionog suda zatražila da se poništi prvostepena presuda i suđenje ponovo održi.

U žalbi odbrane je navedeno da je na suđenju došlo do niza propusta i da je zbog toga neophodno da se suđenje ponovi, kao i da se Vladica ne seća zločina jer je bio pijan!

– Vladica Rajković se ne seća zločina jer je bio u stanju teškog pijanstva, a ne pripit, kako je navedeno u dokazima. On je sam priznao da je neposredno pre zločina, kojeg se ne seća, popio nekoliko litara špricera i više od pola litra rakije, ali njemu je krv za analizu uzeta tek 14 sati nakon zločina, pa ispada da je bio samo pripit. On je, zapravo, bio u stanju teškog pijanstva kada je silovao i ubio malu Anđelinu, tako da mu je uračunjivost bila znatno smanjena – navodi se, između ostalog, u žalbi.

Na suđenju je Rajković izjavio da se uopšte ne seća momenata kada je zverski silovao i ubio malenu Anđelu, a da je nakon hapšenja sve priznao i potpisao „jer su ga policajci tukli”

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.