Vrhovni sud RS potvrdio presudu: Deset godina robije Dejanu Stanaru za ubistvo prijatelja kod Foče

10.08.2017.

Dejan Stanar (26) iz Miljevine kod Foče pravosnažno je osuđen na deset godina zatvora zbog ubistva prijatelja Marka Mijatovića (26) kojem je zario nož u grudi.Stanar i Mijatović bili su najbolji prijatelji, a zločin se dogodio ispred ugostiteljskog objekta “Škorpion” u Miljevini početkom 2016. godine. Ubo ga je nožem dva puta u predelu grudi.

Stanaru je odlukom Vrhovnog suda RS potvrđena presuda Okružnog suda u Trebinju kojom je osuđen na deceniju robije, piše Faktor.ba.- Odbija se, kao neosnovana, žalba branioca optuženog Dejana Stanara i potvrđuje presuda Okružnog suda u Trebinju od 3. aprila 2017. godine – potvrđeno je u Vrhovnom sudu RS.

Zločin se dogodio 13. januara prošle godine oko dva sata posle ponoći, a u presudi se navodi da je ubistvu prethodila svađa i tuča Stanara sa Markom i njegovim bratom Milošem Mijatovićem.

– Nakon tuče Stanar je otišao do obližnje kuće i vratio se sa kuhinjskim nožem, čije je sečivo bilo dugačko 21 centimetar. Po povratku dva puta je ubo Marka u grudi, nanevši mu povredu srca i aorte, što je dovelo do masivnog iskrvarenja i smrti – navodi se u presudi.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.