Požar u Foči

11.08.2017.

Vatrogasci, policija i meštani uspješno su lokalizovali požar u Handićima, na oko tri kilometra od Foče, koji se brzo širio i pretio da ugrozi kuće i pomoćne objekte.

Na gašenju požara angažovana je vatrogasna jedinica Foča sa dve kamion cisterne i jednim malim vozilom, a kako je rečeno gore livade i stogovi sena, voćnjaci, šuma i rastinje, a širenju vatre pogoduje jak i vruć vetar, prenose Nezavisne.com.Požar je krenuo od magistralnog puta Foča-Goražde, i to na delu ispod magistralnog puta prema reci Drini, a vetar ga je preneo preko magistralnog puta.

U opasnosti je bio i privredni objekat “Boletus”, koji se bavi otkupom i preradom voća i šumskih plodova, a koji se nalazi na samoj magistrali, međutim sprečeno je da vatra do njega stigne.

Kako se navodi, vatra se brzo širi uz brdo i preti da ugrozi kuće u gornjem delu sela.

Zbog požara je dvadesetak minuta bio obustavljen saobraćaj na putu Foča-Goražde, ali je nakon što je vatra odbijena od magistralnog puta, ponovo uspostavljen.

Fočanskim vatrogascima pomažu kolege iz susedne opštine Ustikolina u Federaciji BiH, policija i vatrogasna služba Kazneno-popravnog zavoda, potvrđeno je u Policijskoj upravi Foča.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.