Mašić poručio radnicima: Neće biti odmazde, vratite se na posao!

Novoimenovani vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva “Vučevica” iz Čajniča Neđo Mašić poručio je radnicima da se sutra, bez bojazni od sankcija, vrate na posao. Radnici, koji su prije 15 dana zbog imenovanja Mašića, obustavili rad, i danas ćute. Odgovor su najavili za sutra!Mašić je danas novinare upoznao sa profesionalnom karijerom, zainteresovanima na uvid ponudio dokaze o kvalifikacijama, predočio program rada, a lokalnu vlast i prethodno rukovodstvo Gazdinstva pozvao da svi zajedno rade u interesu Čajniča.

“Nisam uličar, uzurpator i kriminalac i ne zaslužujem medijski linč, kakvom sam prethodnih dana bio izložen”, započeo je Neđo Mašić svoj prvi javni istup, nakon što je juče u pratnji policije stigao na radno mjesto na koje je imenovan.

“Otac sam četvoro djece, ratni vojni invalid, uspješan privrednik, službovao sam od rodnog Čajniča i Trebinja, preko Dubrovnika, pa sve do daleke Rusije, ali rezervni grad – nemam. Imam zato neodoljivu želju da kao diplomirani inženjer građevine, svoj rodni grad, koji izumire, učinim ugodnijim za život”, rekao je Mašić i bez dileme, svima, kako je rekao izmanipulisanim, dokaze ponudio na uvid.

“Školovan čovjek” na funkciji direktora bilo je, prethodnih dana, najčešće radničko obrazloženje za štrajk. Drugo, to što je “Vučevica” na računu zbrojila 1.400.000 maraka i zbog toga su pružali podršku prethodnom direktoru Slobodanu Pejoviću. Nasljednik drugačije gleda na “račun u plusu”.

“Šta znači pozitivna firma? Uzeti pare od ove sirotinje i prikazati negdje tamo, i ne napraviti ni metar puta!? Kako da objasnite činjenicu da je iz ovog grada u periodu poslije rata pa do sada izvučeno preko milion kubika oblovine, a da taj grad od tog drveta nije imao ama baš nikakvu korist? To je ogroman kapital, a pogledajte na šta ovaj grad liči”, dodaje Mašić.Rad i red, striktno poštovanje radnog vremena, sanacija puteva do sječivog etata, što i jeste obaveza šumskog gazdinstva, nabavka vlastitih radnih mašina, a ne samo luksuznih automobila; i umjesto samo kvalitetne oblovine, eksploatacija i prerada tzv. šumskog otpada, kaže Mašić, samo je dio njegovog programa rada. Radnike poziva da bez bojazni prionu na posao.

“Ne želim ni u jednom momentu biti osvetnik i poručujem svim mojim radnicima, svim rukovodiocima, da se vrate na posao. Ovaj narod treba da se izmiri, jer je mnogo mržnje učinjeno”, kaže Mašić.

Na ulicama danas, reklo bi se uobičajeni nedjeljni dan. Policijska patrola tek povremeno se ukaže. Rijetki Čajničani uz opasku – sramota – nisu bili raspoloženi za razgovor pred kamerom.

Da li će radnici da se prihvate posla, trebalo bi da bude poznato u ranim jutarnjim časovima. Kako god, podjele u nerazvijenoj varošici na istoku Srpske sa svega 4.000 stanovnika i nerad jednog od rijetkih kolektiva, neidu nikome u prilog.
Vijesti iz iste rubrike

Komentariši