“Licidersko srce” u Užicu

14.08.2017.

Deveti Međunarodni dječji festival folklora “Licidersko srce”, čiji je organizator užičko Udruženje građana “Era”, a jedan od suorganizatora Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, počinje danas u Užicu i trajaće do petka, 18. avgusta.

Festival će početi u 11 sati u Gradskom kulturnom centru otvaranjem izložbe narodnih nošnji zemalja učesnica.Svečano otvaranje Festivala biće održano u 20 sati na Trgu Partizana, a prethodiće mu defile 25 folklornih ansambala u 19 sati.

Biće otvoren i Prvi sajam preduzetništva, zanatstva, turizma i kulture “EXPOUŽICE” sa međunarodnim učešćem, koji će trajati do 16.avgusta.

Tokom festivala, Užice će ugostiti oko hiljadu dece uzrasta od osam do 16 godina iz Kine, Turske, Poljske, Grčke, Rumunije, Perua, Makedonije, Bugarske, Republike Srpske i Srbije.

Osim na glavnoj festivalskoj sceni na Trgu partizana u Užicu, dečiji ansambli nastupiće na Kraljevom trgu na Zlatiboru i u Andrićgradu u Višegradu u Republici Srpskoj. Osim druženja, deca će posetiti turističke i kulturno-istorijske lokacije u Srbiji i Republici Srpskoj, a imaće mogućnost da upoznaju kulture zemalja čiji predstavnici gostuju na festivalu.

I ove godine biće organizovana humanitarna akcija “Licidersko srce-deci”, tokom koje će se prikupljati novac za kupovinu opreme za Centar za vantelesnu oplodnju u užičkoj bolnici.

Do sada je na festivalu učestvovalo oko 5.500 dece iz 34 države sa pet kontinenata, kao i pripadnici skoro svih nacionalnih manjina u Srbiji i deca sa smetnjama u razvoju.

Pokrovitelj festivala je predsednik Srbije, a održava se uz podršku Vlade Republike Srpske, Ministarstva prosvete Srbije, Grada Užice, opština Čajetina i Višegrad, turističkih organizacije Beograda i Srbije.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.