GUŽVE U CENTRU UŽICA

16.08.2017.

Prvi dan gradnje kružnog toka na rasrksnici Omladinske i Ulice Nikole Pašića, između vatrogasnog doma i benzinske pumpe, očekivano, izazvao je pravi saobraćajni haos u Centru Užica.I tako će, izvesno je, biti do početka novembra.

Najveći krkljanac izazvali su autobusi pošto je čak 11 linija javnog saobraćaja izmešteno na najfrektventniju, glavnu, Ulicu Nikole Pašića.

Kod Tržnog centra “Pariz” privremeno su postavljena dva autobuska stajališta i ukinuta četiri parking mesta, a Užički komunalci juče su izbrisali sve pešačke prelaze u Dimitrija Tucovića, od raskrnice sa Obilićevom do Narodnog muzeja. Pešački prelazi više ne važe ni na semaforisanim raskrsnicama na istom potezu.Iz pravca Zlatibora u Užice će se, dok traju radovi na gradnji kružnog toka, skretati samo premo mosta na Đetinji, kao i letos tokom rekonstrukcije Ložioničkog mosta. Krak ulice Heroja Luna, kod JKP Bioktoš i JKP Vodovod, zatvoren je za motorna vozila, radi bezbednijeg odvijanja saobraćaja u semaforisanoj raskrsnici kod ulaza u Autobusku stanicu i Ložioničkog mosta.Privremena saobraćajna signalizacija totalno je zbunila Užičane koji su se juče našli u sred gužve.

Kod Javne garaže i vatrogasnog doma, na par desetina metrara od budućeg kružnog toka, radi lakšeg protoka vozila, postavljen je privremeni kružni tok.U ulici Dimitrija Tucovića kod Gradske kuće ukinuta je traka za skretanje u levo, na ukrštanju glavne ulice sa Obilićevom. Skretanje u levo, kako navode iz Javnog preduzeća “Užice razvoj” moguće je iz trake za “pravo”.

Užički komunalci juče su “ukinuli” sve pešačke prelaze u Dimitrija Tucovića, od raskrnice sa Obilićevom do Narodnog muzeja.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.