Na području Čajniča spriječeno krijumčarenje troje Jermena

18.08.2017.

Službenici Jedinice granične policije Hum 17.08.2017. godine spriječili su krijumčarenje troje državljana Jermenije iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu. Otkriveni su na području Čajniča graničnom kontrolom BMW-a, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao H.D. (1998), državljanin Bosne i Hercegovine. Daljim radom došlo se do saznanja da se u vezu s ovim krijumčarenjem dovode bh. državljanin B.G. (1990) i A.L. (1971), državljanin Albanije. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, H.D, B.G. i A.L. lišeni su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje ljudi“.
Državljani Jermenije su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima. U toku je dalji rad na ovom slučaju.

Alžirci i Iračani otkriveni u ilegalnom prelasku granice

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine 17.08.2017. godine u ilegalnom prelasku državne granice spriječili su deset stranih državljana. U graničnom pojasu na području Trebinja otkriveno je sedam ilegalnih migranata bez ličnih dokumenata koji su na teritoriju BiH stigli iz Crne Gore. U razgovoru sa službenicima JGP-a Trebinje izjavili su da dolaze iz Alžira.
Istog dana u graničnom pojasu na području Bihaća službenici JGP-a Izačić prilikom kontrole autobusa u ilegalnom prelasku granice spriječili su trojicu državljana Iraka. U skladu sa Zakonom o strancima, ilegalni migranti su prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.