Rogatičane oraspoložio Nele i “Fajront u Sarajevu”

18.08.2017.

U okviru Preobraženjskih dana, a u čast slave opštine Rogatica, u ovoj opštini se održava niz kulturno sportskih aktivnosti.Tim povodom, u kino sali je održana promocija knjige “Fajront u Sarajevu” Neleta Karajlića.

Iako se rodio i odrastao na ovom podneblju, Nele prvi put boravi u Rogatici. Drago mu je što je vladalo veliko interesovanje za promociju njegove knjige “Fajront u Sarajevu”, jer ljudima ovog kraja vraća lijepe uspomene na period koji je u svom djelu slikovito opisao.

Nenad Јanković kaže da je na promociji bilo veoma lijepo i da je bila puna sala veselih i nasmijanih, iako se govorilo o ozbiljnim stvarima, a bilo je i malo šale.Iako je ovo djelo ugledalo svjetlo dana prije tri godine još vlada veliko interesovanje. Namjera mu je da i dalje pliva u književnim vodama, jer sprema prvi dio romana koji će izlaziti u tri djela, a tematika je u vezi sa istorijom njegove porodice.

Nele kaže da će nova knjiga govoriti o Beogradu, odnosno to je priča o kući koja je sagrađena na kraju 19. vjeka u kojoj je jedna porodica doživljavala sve ono što je 20. vijek donio Srbima i ne samo Srbima.

– Sve ratove i sve katastrofe je ta porodica uspjela da pregura u toj kući i to će biti moj prvi pravi roman – poručio je Nele.

Knjiga Neleta Karajlića “Fajront u Sarajevu” kroz osam izdanja štampana je u preko 150.000 primjeraka.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.