Istočno Novo Sarajevo-najveće gradilište u Srpskoj

21.08.2017.

Opština Istočno Novo Sarajevo trenutno je najveće gradilište u Republici Srpskoj.Trend stalnog porasta gradnje u protekle dvije godine nastavljen je i u ovoj.Dvanaest investitora na području opštine gradi poslovne objekte, a do kraja godine biće zaokružen broj od 400 stambenih jedinica izgrađenih u jednoj građevinskoj sezoni.

Veliko interesovanje, kvalitet i cijena – preduslovi su za kupovinu stanova.

Sve je više potražnje za stanovima u Istočnom Novom Sarajevu čije cijena se kreće od 1.200 do 1.600 maraka po kvadratnom metru.

Investitori zadovoljni dosadašnjom prodajom.

– Nisam nezadovoljan prodajom. Nisu to velike cijene u poređenju sa okruženjem. Mi imamo zemni gas, etažno je grijanje i ti objekti zadovoljavaju propise o energetskoj efikasnosti, kaže Savo Lalović, vlasnik građevinskog preduzeća Marvel Istočno Novo Sarajevo.

Na području opštine Istočno Novo Sarajevo u izgradnji su tri poslovna i 12 stambenih objekata.

Očekuje se da će do kraja godine biti završeno 400 stambenih jedinica.

Ova opština bilježi i pozitivan trend doseljavanja stanovništva.

– Ono što je najznačajnije je to da se u kontinuitetu povećava broj stanovnika što je nama i cilj. Samim tim infrastrukturno dalje razvijamo opštinu. Izgradnja ovig zgrada mora biti praćena izgradnjom parkinga, kišne fekalne kanalizacije, adekvatnog broja zelenih površina, istakao je Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Uskoro će biti završen glavni projekat izgradnje sportske dvorane, a poslije pregovora sa Vladom Republike Srpske biće poznato da li će uslijediti zatvaranje dvorane, kojoj je snijeg urušio krov.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.