RADUJ SE ČAJNIČKA KRASNICO

22.08.2017.

Idući u susret hramovnoj slavi Velikoj Gosojini, u crkvi i oko crkve uočljive su pripreme za duhovnu radost, proslavu slave i obilježavanje značajnih ju7bileja. Većš je dugogodišnja praksa pri crkvi Uspenja u Čajniču da parohijani pomažu oko uređenja čišćenja i pripreme za hramovnu slavu. Tako je bilo i ove godine, pa svojom čistotom blistaju i stara i nova crkva, uređuju se konaci i porta, da bi gosti i zvanice sa radošću kao i prethodnih godina mogli da dođu u Čajniče, da zajedno učestvujemo u proslavi Velike Gospojine.

Starješina hrama protojerej – stavrofor Momir Vasiljević zadovoljan je odzivom vjernika i sa riječima pohvale kaže: „ Ovih dana smo inteivno radili na uređenju prilaznih staza i trga ispred protinog konaka i čišćenju i uređenju porte. Danas naši parohijani i parohijanke uređuju i jednu i drugu crkvu i zaista sam od srca u ie svoje u ime bratstva i u ime crkvenog odbora zahvalan svima koji su pomogli da se svi ovi radovi priedu kraju i crkva ukrasi. Da milostivi dobri Bog i Majka Božija sa svojom ikonom Čajničkom Krasnicom blagoslovi sve njih i podari im zdravlje i spasenje.

Ovom prilikom prota je posebno zablagodario gospodinu Borku Radinkoviću iz Banja Luke koji je sa svojom firmom „Binis“ darovao i prevezao betonske ploče za staze i parking.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.