U ČAJNIČU ODRŽAN PARASTOS ZA POGINULE BORCE

27.08.2017.

ČAJNIČE – Povodom hramovne i gradske slave Velike Gospojine, jutros je u Čajniču, poslije Svete liturgije održan parastos poginulim borcima iz otadžbinskog rata, koji je služio protojerej-stavrofor Momir Vasiljević uz sasluženje sveštenstva hrama.
Protojerej – stavrofor Momir Vasiljević rekao je da se danas sjećaju onih koji su svoje žiote dali za odbranu otadžbine, te da su se pomolili Bogu za sve srpske vojskovodje, vojnike i junake, koji su zaslužni za slobodu srpskog naroda, dodajući da je nažalost izgleda zaboraviljeno na njihove žrtve pa je svake godine sve manje srodnika a i drugih na parastosu i u crkvi.
Nakon održanog parastosa predstavnici Lokalne vlasti, Opštinske Boračke organizacije i porodice poginulih boraca, posjetili su spomen sobu, gdje si položili vijence i zapalili svijeće, poginulim borcima
Načelnik opštine Goran Karadžić istakao je da su danas ovdje da se pomole za duše onih koji su dajući svoje živote, dali najviše za ovaj grad.
„Danas je mnogo veći spisak onih koji su dali svoje živote, nego onih koji dodju da se sjete njih, što je zaista tužno“-rekao je Goran.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.