Apel za pomoć trogodišnjem Milanu Cerovcu

Društvenim mrežama juče se stihijski proširila vijest da je trogodišnjem dječaku iz okoline Osječana kod Doboja, koji leži na Odjeljenju dječije hematoonkologije u Kliničkom centru u Banjaluci, potrebna pomoć u odjeći, obući, igračkama i hrani.Apelu su se odazvali mnogi građani, ali i Kabinet predsjednika, koji je uplatio jednokratnu novčanu pomoć od 5.000 KM.

Komentari na društvenim mrežama su išli i do te mjere da su uslovi u kojima dječak boravi loši, da mu je hladno, da se o njemu niko ne brine. Mnogi su se pitali kako je moguće da na klinici leži sam. No, stvarnost je dosta drugačija. Otac, Dalibor, brine se o najstarijem djetetu, šestogodišnjem dječaku i radi na dnevnicu. Milanova majka, Vasilija u devetom je mjesecu trudnoće i trenutno je smještena na na odjelu Patologije, gdje očekuje rođenje trećeg djeteta. Svakodnevno su u kontaktu sa ljekarima i majka ga posjećuje kad joj njeno zdravstveno stanje dozvoljava.

– Јa sam majka od Milana. Ovdje sam zadovoljna liječenjem. Što se tiče doktora, ljekara, svi su dobri. On ima sada svega. Nije potrebna nikakva donacija ništa – rekla je Vasilija Cerovac.Ipak, Vasilija kaže, da su njen suprug i ona oboje nezaposleni i da su im jedino novčane donacije potrebne, jer će se Milan dugo zadržati u Banja Luci na liječenju. Svi koji žele da pomognu, mogu kontaktirati oca Dalibora.

– Na klinici za dječije bolesti na odjelu hematoonkologije postoje svi neophodni i potrebni uslovi za smještaj dječaka za njegov tretman i njegovu njegu. Dječak je došao u veoma teškom stanju u poodmaklom stadiju bolesti i zahvaljujući naporima ljekara klinike i osoblja naše bolnice, njegovo stanje je stabilizovano. Trenutno smo zadovoljni njegovim stanjem – kaže dr Јelica Predojević Samardžić.

Milan je trenutno u remisiji i njegovo liječenje će trajati oko dvije godine. Donacije u odjeći i drugim potrepštinama stizale su i danas.

Roditelji i osoblje KC se zahvaljuju na donacijama, ističu da donacije materijalnog karaktera nisu potrebne, da dječak ima sve što mu je potrebno, kao i da se zahvaljuju svim donatorima.

Komentariši