Transplantacija bubrega jedini spas za Snježanu Bašević pozivom na broj 1413

05.09.2017.

Godinama je pomagala drugima, sada je potrebno da svi zajedno pomognemo njoj. Snježana Bašević iz Sokoca boluje od obostrane policistoze bubrega. Dijaliza je dodatno narušila njeno zdravlje, pa je transplantacija bubrega jedini spas.U akciji koja je sprovedena tokom maja i juna prikupljene su dvije trećine neophodnih sredstava. No potrebno je još oko 35.000 maraka. Pokažimo humanost – i pozivom na broj 1413 – pomozimo humanitarki.

Osnivač je Udruženja lica sa posebnim potrebama „Podrška“. Godinama je nesebično brinula o svojim štićenicima. Darivala im i svoje vrijeme i svoj novac. No, život joj nije uzvratio istom mjerom. Urođenu obostranu policistozu bubrega, Snježana i njen brat, naslijedili su od majke. I bez majčine ljubavi, još kao djeca ostali. Preminula je u 39.oj godini života od iste bolesti, sa kojom se sada bori Snežana! I to sama. Jer u međuvremenu ostala je i bez oca i bez brata!

„Nikog nemam ko bi mi mogao dati bubreg koji bi odgovara- tako da sam prinuđena da idem na tu transplantaciju, kaže Snježana.

Snježanina majka umrla je nakon dvogodišnje hemodijalize. Ista već treću godinu Snježanu u životu održava. No teško je narušila njeno zdravstveno stanje. Srčane smetnje i problemi sa krvnim sudovima koji uzrokuju čak i pucanje arterija, sve više komplikuju hemodijalizni postupak. I ozbiljno prijete.

„Sad je pitanje vremena šta će prije – šta ću prije uspjeti – da li ću uspjeti transplantirati ili će srce otkazati, rekla je Snježana.

Tokom maja i juna u humanitarnoj akciji, prikupljeno je oko 60.000 maraka. Onima koji su na njenu humanost već uzvratili, Snježana zahvaljuje! No za transplantaciju, prethodne preglede i hospitalizaciju potrebno joj je još 35.000.

Za pomoć koja Snježani Bašević život znači kod NLB banke otvoreni su računi. Do kraja septembra u funkciji je i MTELov humanitarni broj 1413. Jedan poziv – jedna konvertibilna marka. Hoćemo li ponovo reagovati i združeno pomoći – njoj koja je pomagala drugima!?

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.