Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao u Sarajevo

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sletio je na Međunarodni aerodrom u Sarajevu čime zvanično počinje dvodnevnu posjetu našoj zemlji. Na aerodromu ga je dočekala delegacija koju je predvodio ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.
Svečana ceremonija Vučićevog dočeka uz vojne počasti predviđena je u 14 sati ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, nakon čega će uslijediti sastanak sa članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem. Uslijedit će têtе-à-têtе susrеt člаnоvа Prеdsјеdništvа BiH i predsjednika Republike Srbije.

Kako je ranije najavljeno, ključne teme koje će biti razmatrane na sastancima odnose se na infrastrukturne projekte i otvaranje konačnog pitanja o granici.

Nakon posjete Predsjedništvu BiH, Vučić će u zgradi Skupštine grada Istočno Sarajevo imati sastanak sa rukovodstvom ovog grada. Sastanku će prisustvovati i načelnici opština iz sastava grada, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Istočno Sarajevo.

Drugog dana posjete, srbijanski predsjednik će imati sastanak sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajućim Vijeća ministara BiH.

Najavljeno je da će članovi Vijeća ministara s Vučićem razgovarati o transportnoj i drugoj infrastrukturi, ekonomskim pitanjima i trgovini.

Komentariši