Studenti na Ljetnoj školi izučavaju Andrića

12.09.2017.

U organizaciji Andrićevog instituta, u Andrićgradu je počela Ljetnja škola, četvrta po redu.Ove godine Ljetna škola je okupila 46 studenata sa univerziteta iz Republike Srpske i Srbije.

Ovo je prilika da studenti srpskog jezika i književnosti steknu nova znanja koja će im koristiti tokom daljnjeg školovanja.

Nađa Lazarević kaže da se prijavila za učešće zbog ljubavi prema Andriću i njegovim djelima. Objasnila je da se Andrićevo književno djelo izučava od osnovne škole, a mnogo detaljnije na fakultetu.

Aleksandar Ilić očekuje da će obogatiti svoje znanje novim činjenicama i da će to kada postane profesor književnosti iskoristiti i prenijeti učenicima.Tokom Ljetne škole biće organizovana brojna predavanja, a teme o kojima će se diskutovati su raznovrsne.

Aleksandra Vraneš, rukovodilac Odjeljenja za književnost Andrićevog instituta, kaže da ima vrlo “provokativnih” tema, popute teme profesora Јovana Delića “Ivo Andrić – pobjeda i pobjednici”, do različitih drugih, kao što je feministički pogled Ive Andrića ili uloga žene u njegovom književnom djelu.

Tokom pet dana, polaznici škole, između ostalog, moći će da saznaju više o ličnom fondu i rukopisima Ive Andrića koje su Andrićev institut, Filološki fakultet iz Beograda, Srpska akademija nauka i umjetnosti i Andrićeva zadužbina uspjeli da digitalizuju.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.