Užičani gasili čak 40 požara

19.09.2017.

UŽICE – Tokom kratkog olujnog nevremena koje je u nedelju zadesilo užički kraj, u roku od samo jednog sata užički vatrogasci dobili su pozive za čak 40 intervencija na međusobno udaljenim lokacijama. Početak nove sedmice protekao je u sumiranju štete i dobro obavljenog posla.- Na području Užica bilo je 17 požara, a u Stocu nad Mokrom Gorom izgorelo je 11 napuštenih objekata. Ovaj požar je stigao sa bosanske strane, gde je na zemlju pala žica dalekovoda – objašnjavaju vatrogasci užičke brigade. – Intervenisali smo po prioritetima, jer je bilo nemoguće da stignemo na sve pozive, ali smo posao ipak dobro obavili uz veliku pomoć meštana koji su uspeli da spreče naglo širenje vatre.Gorelo je u Karanu, Zlakusi, Uzićima, u Ravanjskom polju, na Jelovoj gori, kao posledica jakog vetra koji je pokidao elektrovodove. U ariljskom selu Cerova izgorela je jedna napuštena kuća, a gorelo je uglavnom nisko rastinje, na površini od oko 15 hektara.

– U pomoć nam je priskočila jedna privatna cisterna, pomagali su građani – kaže Zoran Todorović, predsednik Opštine Arilje.

U susednom Moravičkom okrugu vatrogasci su imali 34 intervencije, na teritoriji Čačka, Ivanjice, Lučana i Gornjeg Milanovca. U Ivanjici, jedan vatrogasac je lakše povređen, a posle pregleda pušten je na kućno lečenje. Najteže je bilo u ivanjičkom naselju Lučka reka gde je gorela šuma, preteći stambenim objektima.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.