Zdravlje sinova obasjalo srećom dom Mojevića iz Rogatice

Rogatica – U porodici Rajka i Dobrinke Mojević iz Rogatice ovih dana vlada veliko veselje i radost, jer je njihov mlađi sin Mladen (22) stigao kući poslije uspješne transplantacije bubrega u Nici.

Sati provedeni na dijalizi i ukraden dio mladosti zbog bolesti za Mladena postaju prošlost.

Ovaj mladić, koji je operisan 5. septembra, odlično je podnio zahvat, a oporavak uz roditelje i brata Nikolu, koji je istu operaciju imao prije godinu i po, veoma mu godi.

U porodici Mojević zbog toga posljednjih dana vlada neizmjerna radost, jer su oba sina Dobrinke i Rajka, zahvaljujući ljudima dobrog srca, dobila šansu da uživaju u svim čarima života poput svojih vršnjaka.

– Povratak kući našeg Mladena i posebno njegovo stanje poslije operacije za nas je velika stvar. Novi bubreg dobro funkcioniše, dobri su mu ostali nalazi i nadamo se najboljem – rekla je Mladenova majka Dobrinka.

Otac Rajko, presrećan zbog najboljeg ishoda liječenja njegova oba sina, ističe da njihova sreća ne bi bila moguća bez pomoći humanih ljudi.

– Ja kao poštar i moja Dobrinka kao domaćica, da smo od marke koju zaradim pravili hiljadarke, za pet naših života ne bismo mogli sakupiti 160.000 maraka, koliko su koštale njihove operacije – rekao je Rajko Mojević ističući da su neizmjerno zahvalni svima koji su im pomogli.

– Vječito smo zahvalni “Otvorenoj mreži” u Sarajevu, koordinatorki Mladenove operacije Irmi Kolja, načelniku opštine Rogatica Miloradu Jagodiću za uspješnu donatorsku večeru na kojoj su sakupljena nedostajuća sredstva za operaciju, ali i svima koji su na bilo koji način omogućili Mladenu odlazak na operaciju – kazao je Rajko.

Poslije brižnih i neprospavanih mjeseci i godina, Mojevići sada mogu da odahnu, a njihov izbjeglički dom konačno je ispunila sreća.

Komentariši