Čajničanin brutalno prebijen u Banjaluci

Više osoba je u subotu u Ulici Save Kovačevića, u banjalučkom naselju Borik, oko četiri sata ujutru, napalo N.Š. (20) iz Čajniča i brutalno mu polomilo kosti lica.

Kako nezvanično saznajemo, napadnuti mladić je, navodno, sa djevojkom išao kući iz izlaska u noćni provod, a u suprot njima naišla je grupa, nakon čega je došlo do kraćeg koškanja i napada.

Zašto je došlo do napada, zasad nije poznato. Jedan od očevidaca događaja kaže da je grupa prilikom tuče koristila i cigle, kojima su udarali N.Š. u glavu.

„Bilo je užasno, tukli su ga grupno, kao čopor. Prestali su tek kada su ljudi iz kuća i zgrada u blizini povikali i krenuli da silaze. Čini mi se da su ga tukli i ciglama“, priča za „Nezavisne“ ovaj očevidac.

U PU Banjaluka su potvrdili da su postupili po prijavi da je nepoznato lice nanijelo povrede muškarcu koji je hospitalizovan.

„Preduzimaju se sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti i identifikovanja lica, a o početnim saznanjima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka“, rekla je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Izvor blizak istrazi je rekao za „Nezavisne“ da je više osoba privedeno na ispitivanje kako bi se utvrdila njihova povezanost s napadom, ali da još ništa sa sigurnošću nije utvrđeno.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske saopštili su da je pacijent dovezen vozilom Službe hitne pomoći u pet sati ujutru, nakon čega je primljen u Kliniku za neurohirurgiju.

„Pacijent je zadobio povrede kostiju lica, to jest višestruke povrede glave, trenutno je svjestan i stabilan i nastavlja dalje liječenje u Klinici za neurohirurgiju“, rekli su iz UKC RS.

U bolnici će ostati neko vrijeme, nakon čega će, najvjerovatnije, biti prebačen na Maksilofacijalnu hirurgiju.

Komentariši