Banka im OTPISALA 82.500 KM stambenog kredita

27.09.2017.

Teška životna borba Đukića iz Kuljana nije ostavila ravnodušnim rukovodstvo Addiko banke, koje je odlučilo da im otpiše sav preostali stambeni kredit u iznosu od 82.500 maraka.Podsetimo, kako je “EuroBlic” ranije pisao, od novembra prošle godine život Dragane (35), Radijana (33), Sare (10) i Jovana (2,5) promenio se iz temelja: dečaku je otkrivena leukemija, a tri meseca kasnije, zbog stresa i brige, Radijan je jedva preživeo pucanje srčane aorte.

Uprkos teškoj situaciji, Đukići su sve vreme redovno otplaćivali rate kredita, bez ijednog dana kašnjenja.

– Imajući u vidu zaista teško stanje u kojem se porodica Đukić našla, odlučili smo da pomognemo i u potpunosti im otpišemo stambeni kredit. Želeli smo im barem na ovaj način olakšati lečenje deteta – kaže Mario Ivanković, direktor Addiko Banke a.d. Banjaluka.

Ivanković ističe da, u skladu sa mogućnostima, nastoje pomoći različite projekte i aktivnosti, kako bi unapredili lokalne zajednice u kojima deluju.

– Iako uglavnom delujemo kolektivno, pomaganjem institucija i organizacija, ovaj smo put odlučili napraviti izuzetak, imajući u vidu zaista specifične okolnosti u kojima se naš klijent, Radijan Đukić, našao – navodi Ivanković.

Radijan i Dragana su sa olakšanjem primili vest da im je Addiko banka otpisala celi kredit.

Kažu, bez obzira na tešku situaciju u kojoj su se našli i na velike troškove lečenja, uvek su pronalazili načine da rate otplaćuju na vreme.

– Hvala Addiko banci što su nam izašli u susret i otpisali kredit. Reč je o zaista velikom iznosu i neizmerno smo im zahvalni na ovom plemenitom gestu. Ne znam kako bi otplatili kredit da nam nije otpisan. Moje lečenje i lečenje deteta košta mnogo i zbog toga smo neizmerno zahvalni svim ljudima dobre volje koji su nam dosada pomogli kao i onima koji nam nude pomoć. Nekako nam je i lakše u ovim teškim trenucima kad znamo da imamo prijatelje i da smo okruženi humanim ljudima – kaže Radijan.

Đukići su u kraju poznati kao vredna i poštena porodica, koja živi od svog truda i rada.

Iako se Jovan i Radijan trenutno oporavljaju, njihova borba još uvek traje.

– Svakog ponedeljka Joco vadi krv, pa tako pratimo stanje, koje još varira – priča majka Dragana i dodaje da dečak naredne dve godine mora da pije lekove koji mesečno koštaju 90 evra.Radijan, iako je dobro podneo zahtevnu operaciju u Kliničkom centru Vojvodine, teško se kreće.

Ova porodica nema nikakve prihode – Dragana ne može da radi jer Jovana stalno vodi na pretrage, a i non-stop mora da bude suprugu pri ruci.

Devojčica Sara je uz majku, oca i brata i pomaže koliko god joj njene mlade godine to dozvoljavaju.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.