Trebinje: U Porodici Kašiković petoro djece; Majka samo traži posao

28.09.2017.

Biljana Kašiković iz Trebinja majka je petoro djece. Posao nema, a njena sedmočlana porodica živi od skromne plate koju suprug zarađuje u trebinjskom Vodovodu. Biljana neku marku donese u kuću berući ljekovito bilje, ali sve to ipak je nedovoljno da se za petoro djece obezbijedi sve ono što im je neophodno. Ova porodica ne traži nikakvu pomoć nego samo osnovno ljudsko pravo- pravo da Biljana radi i finansijski doprinese ovom domaćinstvu.U domu Kašikovića najstarije dijete ima 17 i po godina, a najmlađe sedam. Nikolina, Kristina, Adrijana, Milica i Damjan s roditeljima žive u pedesetak kvadratnih metara prostora.

Od nekada radničke barake Biljana i njen suprug Darko, uz kredit, uspjeli su da naprave topli dom. Nedovoljno za sedam članova, ali oni se ne žale.

Biljana je 11 godina radila u trebinjskom Novoteksu. Ostala je bez posla, i tada saznala da joj nijedan dan radnog staža nije uplaćen. Ova hrabra žena i majka samo želi da ima stalan posao koji će njenoj porodici obezbijediti dodatnu sigurnost.

“Pokušavala sam da nađem posao, ali nisam uspjela. Da je sreće i drugačijih pogleda na život našao bi se neko da mi posao ponudi”, priča Biljana.U ovom toplom domu mnogo je ljubavi i pozitivne energije. Želja imaju, ali niti su velike, niti neostvarive. Samo treba da ih čuju oni koji mogu da ih ostvare.

Njih petoro djece samo žele da im mama ponovo počne raditi kako bi im kupila ono što im je neophodno, dok najmlađi Damjan kaže da bi, kad bi mama imala platu, mogla da mu kupi dugo željeni bicikl.

Novcem se ne može kupiti sreća koju djeca unose u dom. Ali, novac je potreban da bi se toj djeci obezbijedili najneophodniji uslovi za njihovo odrastanje i život. Zbog toga Kašikovići očekuju da će Biljana što prije dobiti posao.

Iz Gradske uprave u Trebinju poručuju da je potrebno da im majke s petoro i više djece upute zahtjev za zaposlenje preko mjesnih zajednica. Ukoliko ispunjavaju sve uslove, poručuju, posla će biti.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.