Samohrana majka sa troje djece bez krova nad glavom

14.10.2017.

Porodica Pavlović još je bez krova nad glavom. Humanitarna akcija za samohranu majku sa troje djece koju su ljetos započeli Paljani, trajala je samo devet dana.

Kuća je stavljena pod ploču, a Željki, koja se sa troje djece doselila kod brata da nadgleda radove, već odavno se niko nije obratio, pa ne zna hoće li se i kada majstori vratiti.

“Nadam se da će se i ovo završiti ako Bog da, pa ćemo preći u svoju kuću, sad nam je malo tijesno, pretrpićemo, kad smo sve izdržali, izdržaćemo i ovo do kraja”, rekla je samohrana majka troje djece Željka Pavlović.

Opštinske vlasti i paljanski Crveni krst koji je pokrenuo akciju, ponovo obećavaju da će Pavlovići imati krov nad glavom i to prije zime. Razlog što majstora i dalje nema je, tvrde, građevinska sezona koja ih je odvukla na druge poslove.

“U ovom trenutku se obezbjeđuje krovna konstrukcija, ali ono što je važno da znate da je dobar dio radova već da kažemo materijala u završnoj fazi kada je u pitanju stolarija i elektroinstalacije, limarski radovi, tako da zaista porodica Pavlović nema razloga da brine, a radovi će biti sigurno završeni prije zime, jer nama je to cilj”, rekao je načelnik opštine Pale Boško Jugović.

“Ja se nadam da ćemo mi to uraditi dosta ranije, jer imamo jedan značajan datum, krsnu slavu porodice Pavlović koja je 21. Novembra I ja se iskreno nadam ako nas posluži ovo ovakvo vrijeme kakav je današnji dan da ćemo mi to uspjeti da odradimo jer donator nas nisu iznevjerili”, rekao je sekretar Crvenog krsta Pale Jelena Petrović.

Željka Pavlović ljetos je ostala bez supruga koji je jedini radio i izdržavao porodicu. Djevojčice su iz sela u kojem su živjele do škole pješačile i po dvadesetak kilometara, a zimi na nastavu često nisu mogle. To je i bio glavni motiv Paljanima da pokrenu humanitarnu akciju.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.