NEČUVENO: Orić mirno lovio po Srbiji!?

Ratni komandant u Srebrenici Naser Orić, koji je na poternici Srbije zbog ratnih zločina, izjavio je da je poslednji put boi u lovu u Srbiji, i to prošle nedelje.Orić kaže da u Srbiji ima rekao prijatelje, a na pitanje novinara tabloida “Kurir” kako nije uhapšen kada je na poternici, Orić je rekao da je to politička poternica i da novinari “od komaraca prave magarca”.

Upitan da li ide u lov i na Kosovo, on je odgovorio da ide svuda gde mu paše i gde dobije poziv i da “u Srbiju ulazi sa svojim dokumentima”.

Kakav, bre, pasoš? Za šta će mi pasoš! Koji srpski carinici! Samo mirno salutiraju! Prođem, nema tu priče, tvrdi Orić.

Šta mislite, da sam ja neki srbomrzac? Naser Orić ima prijatelja koji su Srbi, rekao je Orić, navodeći da su poznati, ali da nema potrebe da kaže ko su “zato što bi te ljude stavili na lomaču”.

“Imam ljude koji su mi prijatelji, koji imaju svoje obaveze, koji rade, koji su na pozicijama, koji se posle malo opuste, druže”, rekao je Orić.Veličate Mladića, a ima ljudi koji su bili pravi srpski ratnici, zna to vaš srpski narod, nema potrebe da ja sad to pričam, rekao je Orić koji je na pitanje šta je sa zločinima koje je on počinio, odgovorio kontrapitanjem: “A, koji su to zločini?”.”Jesam ubio, pa bio sam u ratu. Ali nisam zarobio, pa ubio! Ako ne ubiješ, bivaš ubijen”, rekao je Orić.

Spinovanje ne doprinosi pomirenju, rekao je Orić.

“Ako sam kriv, spreman sam da odgovaram i pred Bogom i pred narodom. Bujrum”, dodao je Orić.

On je rekao da nije video Bakira Izetbegovića godinu dana sigurno.

“Ne družimo se mi. Znamo se, ali nismo prijatelji”, rekao je Orić.

Komentariši