DRAMA U UŽICU: S leđa pokosio devojku na ulici, pa pobegao sa mesta nesreće!

29.11.2017.

Sve što želim, ako policija pronađe tog vozača, je da ga pogledam u oči i pitam: ako si mi već udario dete, zašto nisi stao da joj pomogneš i pozoveš u pomoć?Ovako za “Blic” priča Srboljub Obućina iz Užica čiju ćerku Milenu (28) je u nedelju uveče, u naselju Belo Groblje, pokosio još uvek nepoznati vozač automobila koji je pobegao sa lica mesta i teško povređenu devojku ostavio da leži na ulici. Milena se vraćala sa posla i svratila sa jednom drugaricom na piće, a zatim krenula kući Vojvođanskom ulicom. Pošto nema trotoara išla je krajem ulice. Kako sam čuo od jednog bračnog para koji je bio očevidac događaja, automobil joj je naišao sa leđa, velikom brzinom, udario je i još brže otišao uz ulicu – priča potrešeni otac.

Kako kaže, u trenutku udesa, njegova ćerka razgovarala je preko mobilnog telefona.

– U trenutku kada je vozilo naletelo na nju mobilnim telefonom je razgovala sa dečkom. Kažu da je od siline udara poletela pet – šest metara uvis i pala preko šoferšajbne udarivši glavom u asfatl – navodi otac devojke koja je ovom prilikom zadobila prelom lobanje na potiljku i prelom noge.Supružnici, nastavlja Obućina, su zatekli Milenu bez svesti u lokvi krvi. Pozvali su policiju i hitnu pomoć, ali od brzine kojom je naišlo vozilo, i premda se sve desilo u slabo osvetljenom delu Vojvođanske ulice, nisu uspeli da vide ni marku ni registarske oznake vozila.

– Taj čovek i žena, pre nego što je došao sanitet, uspeli su da je probude, a ona nije bila svesna šta se uopšte dogodilo. Prevezena je odmah u užičku bolnicu, a odatle, pošto je skener neispravan, odmah u Čačak odakle je Milena zbog težine povreda prebačena u Beograd – nastavlja otac.

Devojka je sinoć iz Beograda vraćena u užičku bolnicu i nije životno ugrožena. Usled zadobijenih povreda teško se pomera i govori.

– Moje dete nije ni prvo ni poslednje kome se tako nešto dogodilo, takve stvari se dešavaju. Ništa ja tom vozaču ne bih zamerio da je stao i pokušao da pomogne mojoj ćerki. Šta mu se sada mota po glavi, da li mu savest dopušta da spava. Svašta je moglo da se desi. Ili da pogine na mestu, ili da je pregazi neki drugi automobil, ili da je niko ne nađe pa da je rastrgnu psi – kaže Srboljub Obućina.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.