Vučić i Putin se sastali u Kremlju

20.12.2017.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Kremlju s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, na čiji poziv boravi u višednevnoj poseti Moskvi. Srbi cene i uvek će biti zahvalni na podršci i pomoći koju nam pružate, rekao je Vučić Putinu.Dvojica predsednika su na početku sastanka iskazali zadovoljstvo ekonomskom i svakom drugom saradnjom i najavili da će imati puno tema za razgovor tokom dvoipočasovnog sastanka.

Dvojica predsednika su na početku sastanka iskazali zadovoljstvo ekonomskom i svakom drugom saradnjom i najavili da će imati puno tema za razgovor tokom dvoipočasovnog sastanka.
Sastanak Vučića i Putina
Your browser does not support the video tag.

Putin je istakao da je to prva poseta Vučića kao predsednika Srbije i naglasio:

“Drago mi je da vas pozdravim – imamo dobre odnose još od vremena kada ste bili premijer i nadam se da će tako biti i ubuduće.”

Ruski predsednik je podsetio da se naredne godine obeležava 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja.

Putin je konstatovao da se odnosi razvijaju posebno u oblasti privrede i da raste robna razmena kao i direktna ruska ulaganja.

“Imamo o čemu da razgovaramo i drago mi je što ste tu”, reči su dobrodošlice ruskog srpskom predsedniku.

Predsednik Srbije je zahvalio Putinu na podršci koju pruža Srbiji po pitanju očuvanja teritorijalne celovitosti i integriteta Srbije.
https://youtu.be/91rF5zgOb2o
“Zahvalan sam na svemu što ste učinili – Srbi cene i uvek će biti zahvalni na podršci i pomoći koju nam pružate”, rekao je Vučić.

Obraćajući se Putinu na ruskom jeziku, Vučić je istakao kao značajnu činjenicu da se ekonomska saradnja stalno unapređuje kao i politički odnosi.

Čestitao je Putinu na kandidaturi za novi predsednički mandat, izrazio uverenje da će buduća saradnja biti na još višem nivou i zahvalio na dobrodošlici i gostoprimstvu.

Ranije danas Vučić se sastao sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i ekonomskoj saradnji.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.