Samohranoj majci sa Pala obećan novi dom

Palo je obećanje da će Paljanka Željka Pavlović, samohrana majjka četiri ćerke, useliti u novu kuću prije prvog snijega, a otad su pala tri. Ona i dalje čeka obećani dom u jednoj prostoriji bratove kuće.

Na njenu je stavljena ploča ali nema izolacije pa se tamo ne bi moglo prezimiti.

“Nadam se da će biti bar posla, djeca i ona su bolešljiva, utiče i na njih ovo sve, jer djeci bi bilo najbolje u svojoj kući, jer mi smo tamo. Tijesno je, nestaje i vode, jednostavno tijesno”, rekla je Željka.

Paljani su ljetos organizovali jednu od najvećih humanitarnih akcija prikupljanja novca za kuću Pavlovića kako bi tri Željkine ćerke imale pristojan dom i kraći put do škole. Njen brat Dragan pita šta je sa silnim građevinskim materijalom koji je doniran.
https://www.youtube.com/watch?v=veBMe0HYd0I
“Sad ko odgovara za taj materijal, on bi trebao da kaže gdje je šta je, zašto, gdje je zakočilo, ako je zakočilo negdje da pitamo, valja će ljudi, ima uvijek dobrih i dobre volje koji će da pomognu”, rekao je brat Željke Pavlović Dragan Jugović.

U opštini uvjeravaju da nastavak radova ne dozvoljavaju vremenske prilike. Željki poručuju da se samo još malo strpi.

“Vjerujte, sav materijal se nalazi po određenim građevinskim firmama, gdje mi samo treba da transportujemo, ugradimo, ali nema smisla dovoziti taj materijal, govorim konkretno o unutrašnjoj stolariji, o vratima, prozori su ugrađeni, elektro instalacija, vodovodna instalacija isve ostalo”, rekao je načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Načelnik obećava da će se Pavlovićima, ako vremenski uslovi ne budu dozvoljavali završetak radova, opremiti jedna prostorija u kojoj bi Željka sa ćerkama mogla boravi do proljeća. Tada bi i nova kuća konačno trebalo da bude završena.

Komentariši