Ekstremisti se sve oštrije protive poseti srpskog predsednika, NAJAVLJUJU VELIKO NASILJE NA ULICAMA!

Posle pokretanja peticije i najava protesta protiv posete Aleksandra Vučića Hrvatskoj, ustaški ekstremisti juče su predsedniku Srbije otvoreno zapretili linčom!

Protiv Vučića se u hrvatskim medijima vodi dosad neviđena medijska hajka u kojoj ga nazivaju ‘četničkim zločincem i agresorom’!?! Ekstremisti čak najavljuju i masovne i nasilne demonstracije tokom posete srpskog predsednika! Napad na Vučića usledio je odmah nakon što je on naveo da je u ratu devedesetih nestalo više Srba nego Hrvata, ali i da ne želi da priča o “ratnoj odšteti” na kojoj Zagreb insistira.Zvaničan protest protiv Vučićevog dolaska najavile su “Udovice hrvatskih branitelja” iz Zagrebačke županije.- Srbija je izgubila rat i Hrvatska se mora ponašati kao pobednička zemlja. Neprikladno je da predsednik Vučić, četnički zločinac i agresor, dolazi u Zagreb bez odgovora na brojna pitanja poput ubijenih i nestalih, opljačkanog kulturnog blaga i srbočetničkih logora – navodi se, između ostalog, u saopštenju “udovica”. Ovom protestu podršku je dao Josip Đakić, poslanik HDZ, čiji je lider hrvatski premijer Andrej Plenković.

– Izrazićemo negodovanje zbog dosadašnjeg nečinjenja srpskih vlasti i Aleksandra Vučića, jer merila i kriterijumi u pretpristupnim pregovorima Srbije i Evropske unije nisu ispunjeni ni u jednom detalju ili delu. Treba jasno reći Srbiji da mora da radi na tome… – poručio je Đakić.Ministar odbrane Aleksandar Vulin, na drugoj strani, kaže za Informer da histerična kampanja kojom dočekuju Vučića predstavlja dokaz da u Hrvatskoj politika duboke mržnje prema Srbiji nikad nije prestala.

– Zagreb ne može da sakrije koliko im smeta to što Vučić neće da se izvinjava, ali hoće da razgovara. Predsednik nikom nije pretio, samo je rekao da će ići u misiju dobre volje i da će otići da pomogne da se odnosi bolje razvijaju, uključujući i to da se položaj Srba u Hrvatskoj čuva. Istog dana kad je poseta postala izvesna, stigli su brojni napadi i uslovljavanja iz hrvatske Vlade

i Ministarstva spoljnih poslova, odakle su poručili da nije vreme za posetu. Na to se moralo reagovati. Očekujem da će kampanja mržnje dobijati na zamahu kako se poseta bude približavala… – upozorava Vulin.

Nezapamćena hajka

Miodrag Linta, šef Saveza Srba u regionu, kaže da ovakva hajka nije zabeležena u istoriji dve države.

– U Hrvatskoj se vodi brutalna i nezapamćena kampanja protiv Vučića, samo zato što nije spreman, poput ranijih predsednika, da vodi politiku lažnog pomirenja i da služi interesima Hrvatske, bez zaštite svog naroda. Ipak, važno je da predsednik Srbije, bez obzira na to što se dešava u Hrvatskoj, ode u posetu i otvoreno priča o svim problemima vezanim za srpski narod i državu – zaključuje Linta.

Komentariši