Preminuo petogodišnjak koji je upao u rijeku Rzav u Arilju!

Petogodišnji dečak upao je oko 12h u Rzav u Arilju, a njegovo tijelo pronađeno je nekoliko kilometara dalje, potvrđeno je u Ministrastvu unutrašnjih poslova.

Prema riječima portparola Policijske uprave Užice, na terenu je ekipa Hitne pomoći pokušala reanimaciju djeteta, ali nažalost u tome nije uspjela.

Do nesreće je došlo oko podneva, kada je dijete pod nerazjašnjenim okolnostima upalo u rijeku u centru grada, javlja dopisnik RTS, dok “Blic” ističe da je tijelo dječaka pronađeno poslije sat i po potrage.

U pretrazi terena učestvovali su Tim za spasavanje na vodi Sektora za vanredne situacije, kao i vatrogasci iz Arilja, Požege i Užica.

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić rekao je da je smrt dječaka konstatovana u 14.25 sati.

“Oko podneva smo dobili dojavu od Policijske stanice Arilje da je dijete upalo u vodu, po navodima ujaka koji se sa dvoje djece igrao na gradskoj plaži u Arilju, gdje postoje ljuljaške i park. Na lice mjesta izašli smo sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju”, rekao je Cicvarić za Glas zapadne Srbije.

“Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je tijelo odneseno velikom brzinom, već smo u Požezi počeli sa pretragom. Takođe smo stavili i Čačak u pripravnost. Tim za spasavanje na vodi je pronašao tijelo dječaka, na tom mjestu je pokušana reanimacija, ali je smrt morala da bude konstatovana u 14.25”, dodao je on.

(b92, foto Blic)