Kad drugi neće: Crnogorci skupljaju pomoć za Tjentište!

20.03.2018.

Predstavnici nekoliko crnogorskih nevladinih organizacija i aktivista je pozvalo državne institucije, privredna društva, druge nevladine organizacije i građane Crne Gore da doniraju novac za sanaciju klizišta u Dolini heroja na Tjentištu.

U saopštenju se navodi da pozivaju sve institucije Crne Gore da se uključe u akciju prikupljanja sredstava i pokažu odnos prema žrtvama Narodnooslobodilačkog rata i pomognu institucijama BiH u očuvanju spomenika na Tjentištu.

Potpisnici saopštenja su Daliborka Uljarević (Centar za građansko obrazovanje), Milka Tadić (Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore), Ana Novaković (Centar za razvoj nevladinih organizacija), Zlatko Vujović (Centar za monitoring i istraživanja), Tea Gorjanc Prelević (Akcija za ljudska prava) i Zdravko Janjušević (Bjelopoljski demokratski centar).

Saopštenje su potpisali i aktivisti Goran Đurović i Slavica Striković i režiser Nikola Vukčević.

Svi koji žele dati doprinos obnovi spomen-obilježja na Tjentištu mogu uplatiti sredstva na račun: Javna ustanova Nacionalni park “Sutjeska”, Tjentište bb, BiH, Nova banka AD, Banjaluka, SVIFT: NOBIBA22, BA395551101000241265.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.