Turistička vožnja brodom “River Bus Višegrad”

02.04.2018.

Od mjesta isplovljavanja, koje je u neposrednoj blizini ćuprije na Drini, “River Bus” se kreće uzvodno rijekom Drinom ka kuli Kraljevića Marka, zatim plovi nizvodno, te se prolaskom kroz lukove mosta Mehmed paše-Skolovića bliže vidi arhitektura i sve čari mosta opisanog u knjizi nobelovca Ive Andrića. River Bus u nastavku plovidbe prolazi pored znamenitosti kao što su kuća Ive Andrića, Andrićgrada, Gazenfer begove džamije, spomenika Mehmed paše-Sokolovića, i mnogih drugih, te dolazi do mjesta ulijevanja rijeke Rzav u Drinu.

“River Bus” svoju plovidbu nastavlja prema memorijalnom kompleksu Stari Brod koji datira iz perioda Drugog svjetskog rata i kanjonu rijeke Drine koji je po veličini drugi u Evropi, a treći na svijetu. Plovidba se završava u blizini Višegradske banje, gdje se “River Bus” okreće, i vraća na početnu poziciju kod starog mosta ili po želji grupe plovidba se može završiti na pristaništu u samom Andrićgradu.

Krstarenje rijekom Drinom traje 45 minuta
Kapacitet max 60 osoba (za grupe iznad 30 osoba moguće je ostvariti popust na iznos cijene karte – po dogovoru)
Cijena karte po osobi iznosi 10 KM, 5 € ili 600 dinara
Plaćanje može biti ostvareno na licu mjesta ili žiralno
Čitavom plovidbom pored kapetana, kvalifikovani vodič upoznaje goste sa istorisjkim činjenicama i bitnim znamenitostima grada Višegrada

Kapetan
Igor Vuković
“River Bus” Višegrad
+38766 39 39 82
riverbusvisegrad@gmail.com
www.riverbusvisegrad.com

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.