Misteriozna krađa u svlačionici sale za fudbal u Užicu

08.06.2018.

Iz svlačionice balon-sale u Užicu, u kojoj se nalazila odeća nekoliko policijskih inspektora, koji su to vreme igrali mali fudbal, preksinoć su ukradena su dva novčanika.
Još uvek nepoznati lopov u svlačionicu je ušao otključavši vrata, a krađa je otrkivena u 22 sata kada je grupa prijatelja koja je završila svoj termin pošla na tuširanje.

– Na otvoreni teren balon-sale u 21 sat izašlo je nas 11 prijatelja među kojima su četiri policijska inspektora. Ključ svlačionice smo ostavili okačen na ogradi igralilišta da se nađe pri ruci jednom našem drugu koji je kasnio. Ispostavilo se da se on uopšte nije pojavio, pa smo zato zamolili jednog sugrađanina, koji je imao termin pre nas, da ostane i igra sa nama da bi nas imalo dovoljno – priča za „Blic“ Dragan Radovanović iz Užica, 21-godišnji podoficir Vojske Srbije koji je pokraden.
Kada je vreme predviđeno za korišćenje terena isteklo, društvo je uzelo onaj ključ sa ograde i zaputilo se u svlačionicu. Neko je otključao vrata.

– Kada sam ušao unutra video sam da mi telefon malo viri iz džepa farmerki i primetio da mi nema novčanika u kome je bilo nešto novca, lična karta i kartica Pošte. Potom je moj drug prijavio da mu takođe nedostaje novčanik sa nezanemarljivom sumom novca, ličnim dokumentima i bankarskim karticama. Policajcima i ostalim drugovima ništa nije ukradeno. Pitali smo radnicu balon-sale da li je rezervni ključ dala nekome, ali rekla je da nije i verujemo joj jer se suviše dugo poznajemo – navodi Radovanović.

Drugog objašnjenja, nastavlja on, nema osim da je neko dok su prijatelji igrali fudbal iskoristio mrak i uzeo onaj ključ koji je stajao na ogradi, upao u svlačionicu i pokrao novčanike, a potom neopaženo vratio ključ na ogradu i pobegao. U balon-salu je ubrzo došla policija i uzela izjave, a onda pregledala video – nadzor, ali na kamerama, priča podoficir, nije bilo nikakvog snimka, već je bila uključena samo na „prenos uživo“ iz svlačionice.
– Ne sumnjam ni na koga od prijatelja, jer suviše se dugo znamo i čitavih 10 godina zajedno igramo mali fudbal, niti je iko od nas napuštao teren tih sat vremena, – sleže ramenima Dragan Radovanović.
Izvor:blic.rs/V.L.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.